Kalp çarpıntısına doğal çözümler

Kalp çarpıntısına doğal çözümler
Kalp çarpıntısı sorunu insanları korkutmaya devam ediyor. Bu süreçte paylaşacağımız doğal çözümler dikkatlerden kaçmadı.

Mynet’in haberine göre; Milyonlarca insan kalp hastalıkları nedeniyle her yıl yaşamı sonlanmaktadır. Bu nedenle kalp sağlığını korumak için sağlıklı beslenmek, zararlı alışkanlıklardan uzak durmak ve düzenli olarak fiziksel aktivite yapmak gerekmekte olduğu vurgulandı.

Kalp rahatsızlıkları ile ilgili birçok hastalık bulunmakta olduğu bildirildi. Bu hastalıklar arasında bulunan kalp çarpıntısı mutlaka tedavi edilmesi gerektiği vurgulandı. Geçmeyen kalp çarpıntılarınız varsa doktora görünmenizin gerektiği altı çizildi.

KALP ÇARPINTISI NEDEN OLUR?

-Fazla çay veya kahve tüketilerek fazla miktarda alınan kafein

-Alkollü içecek tüketme, madde kullanımı

-Yüksek ateş

-Kaygı, korku, endişe ve heyecan gibi duygular

-Anemi (Kansızlık)

Düşük tansiyon (hipotansiyon)

-Yüksek tiroid hormonları (hipertiroidi)

-Ağrı

-Stres ve egzersiz

-Kalp yetmezliği

-Kalp krizi

KALP ÇARPINTISI BELİRTİLERİ

-Hızlı kalp atışlarını göğsünde hissetme

-Göğüs ağrısı

-Bayılma

-Baş dönmesi.

-Artmış nabız hızı

-Nefes darlığı

-Genetik kanalopati hastalıkları

KALP ÇARPINTISINA İYİ GELEN YİYECEKLER

Ispanak

Kalp çarpıntısını önlemek için magnezyum içeren besinler tüketilmelidir. Ispanak da bu besinlerden biridir.

Yulaf

Kalp kaslarını rahatlatan yulaf, ritim bozukluğunu tedavi edecek nitelikte. Besinlerinizin yanında 1 kaşık yulaf tüketmeye özen göstermelisiniz.

Patlıcan

Kalp çarpıntısı yaşayan kişilerin yemeklerinde kullanması gereken bir besin de patlıcan olacaktır. Patlıcanı fırınlayarak ya da haşlayarak tükettiğinizde etkisini daha iyi alabilirsiniz.

Maydanoz

Antioksidan bir sebze olan maydanoz kalp kaslarının düzenli çalışmasını sağlar. Sporcular ve sağlıklı beslenenler için maydanoz olmazsa olmazdır. Düzenli şekilde tüketildiğinde kalp çarpıntısı önlenebilir.

Fesleğen

Salata ve makarnalara eklenen fesleğen kalp çarpıntısı şikayetini ortadan kaldıracaktır.

Kedi Otu

Bu bitkinin en bilinen özelliği yatıştırıcı bir etkiye sahip olmasıdır. Bu bağlamda kedi otunu sıcak su ile demledikten sonra içmek, oluşan çarpıntıların hafiflemesine yardımcı olmaktadır.

Nane

Nane, soğuk algınlığı başta olmak üzere çoğu hastalığa karşı kullanılan bir bitkidir. Buna göre, nanenin günün herhangi bir öğününde tüketilmesi kalp çarpıntılarını gözle görülür bir biçimde azalttığı bilinmektedir.

Kekik

Kekik, kalp sağlığı konusunda mucizevi etkiler gösterebilen bir bitkidir. Günlük 1 tatlı kaşığı ölçekte kekik tüketmek çarpıntı da dahil olmak üzere tüm kalp rahatsızlıklarına destek vermektedir.

İlgili Haberler