Boğaziçi'nde izinsiz çivi bile çakmak yasak ama Kalyoncu satın aldığı köşkün bahçesine köşk yaptırdı

Boğaziçi'nde izinsiz çivi bile çakmak yasak ama Kalyoncu satın aldığı köşkün bahçesine köşk yaptırdı
Kalyon Holding'in patronu Cemal Kalyoncu, satın aldığı köşkün bahçesine yeni bir yapı yaptırdı. Kalyoncu'nun inşa ettirdiği yapı için izin alıp almadığı ise bilinmiyor.

Kalyon Holding''in patronu Cemal Kalyoncu''nun satın aldığı köşkün bahçesine adeta yeni bir köşk inşa ettirdi. Ancak, Boğaziçi alanında deyim yerindeyse "izinsiz çivi çakmak" bile yasak...

Üsküdar Paşalimanı mevkisindeki köşkün önceden Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk''e ait olduğu bilinirken, Kalyoncu''nun satın aldığı köşkün bahçesine bir yapı inşa ettirmesi dikkat çekti. Cemal Kalyoncu''nun misafirlerini bu yapıda ağırladığı iddia edildi.

Kalyoncu''nun inşa ettirdiği yapı için izin alıp almadığı bilinmezken, izin alınmadığı durumda, yapı için Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekiplerince yıkım süreci başlatılması gerekmekte.

Boğaz''da inşaat ruhsatı alınmadan yapılan yapıların tamamı, inşaat ruhsatı ve eklerine ve imar mevzuatına aykırı yapılan yapıların aykırı kısım ve bölümleri, yıktırılmakla beraber, yapı sahipleri, fenni mesulleri ve müteahhitleri bir aydan altı aya kadar hapis ve 200 bin liradan 500 bin liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılıyor.

Üzerine, verilen görevleri yetirmeyen görevlilerin de görevi kötüye kullanmaktan bir ila üç yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılması kanunda geçiyor.

İlgili Haberler