Kamboçya'ya demirleyen gemiden inen yolcuda coronavirüs tespit edildi

Kamboçya'ya demirleyen gemiden inen yolcuda coronavirüs tespit edildi
Kamboçya tarafından kabul edilen cruise gemisinden inen 83 yaşındaki Amerikalı bir kadında coronavirüs tespit edilmesi endişeye neden oldu. Kamboçyalı yetkililer, gemiden ayrılan yolcuları aramak için çalışma başlattı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde birçok ülkeye yayılan coronavirüs salgınında endişe devam ediyor. Pasifik Okyanusu’na kıyısı olan ülkelerde demirleyecek liman bulamamasının ardından Kamboçya tarafından kabul edilen dev cruise gemisinde tahliye ediken yolcularından birinde coronavirüs tespit edilmesi endişeye neden oldu.

Gemideki diğer yolcuların da virüse maruz kalma olasılığı ve virüsün bu yolcular aracılığıyla dünyanın farklı yerlerine yayılıp yayılması soru işareti olarak akıllarda kaldı. Kamboçyalı yetkililer ise, gemiden ayrılan yolcuların peşine düştü.

ÇAĞRIDA BULUNDULAR

Hong Kong Üniversitesinden Profesör Benjamin Cowling, "Sanırım şimdi gemide enfeksiyona yakalandığından şüphelenilen doğrulanmış bir vaka olduğu göz önüne alındığında, diğer yolculardan kendilerini evde karantinaya almaları ve gemiden indikten sonraki 14 gün içinde ateş veya solunum yolu semptomları gelişmesi halinde sağlık yetkililerini haberdar etmeli” dedi.