Kamer Genç için cenaze töreni düzenlendi

Kamer Genç için cenaze töreni düzenlendi
Pankreas kanseri sebebiyle önceki gün hayatını kaybeden CHP eski milletvekili Kamer Genç için Kartal Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törende Cemevi dedesinin, Kılıçdaroğlu'nun Tunceli doğumlu olmasına vurgu yaparak siyasi bir konuşma yapması dikkat çekti. Dede "CHP başında çok şükür Kılıçdaroğlu var..." deyince törendekiler alkışlamaya başladı.

CEMEVİNDE İLK TÖREN
İstanbul bugün siyasetin de önemli bir ismine veda ediyor. 22 Ocak Cuma günü 76 yaşında hayatını kaybeden Kamer Genç için ilk tören saat 14.00'te Kartal Cemevi’nde düzenlendi.

TUNCELİ'DE TOPRAĞA VERİLECEK
Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Aile defin işleminin gecikmesini istemediği için Meclis'te tören yapılmayacak. Genç, pazartesi günü vasiyet ettiği gibi Tunceli'de toprağa verilecek.

"RÜZGARA KARŞI YÜRÜYORDU"
Kemal Kılıçdaroğlu, Kamer Genç ile ilgili son ziyaretini şöyle anlattı: “Doktorlar birkaç saat içinde hayatını kaybedebilir demişti. Öyle de oldu. Dik duruşu vardı. En renkli siyasetçilerden birisiydi. Nazım’ın rüzgara karşı yürüyen pozu var ya o da siyasette rüzgara karşı yürüyordu. Acılarımıza sürekli farklı anlamlar katarak devam ettirebiliriz. Tıpkı Uğur Mumcu gibi. Onu da unutmayacağız.”