Kamera önünde savaş suçu işledi

Kamera önünde savaş suçu işledi
Batı Şeria’da iki Filistinli genç İsrail askerlerine bıçakla saldırdı. Saldırıda İsrail askeri hafif yaralanırken, Filistinliler İsrail askerleri tarafından vuruldu. Yaralı halde yerde yatan Filistinli gençlerden birinin başına gelen bir israil askeri ise kameralar önünde yerde yatan Filistinli gence ateş ederek öldürdü.

Filistin-İsrail anlaşmazlığı tarihe insanlık dışı bir iz daha bıraktı. Tüyler ürpertici cinayetin görüntülerini İsrailli insan hakları kuruluşu B’Tselem yayınladı.

İki Filistinli genç Batı Şeria’da bir İsrail askerine bıçakla saldırmıştı. Bu saldırıda asker hafif yaralanırken Filistinliler de vuruldu. Bunlardan birinin durumu görüntülerde net olarak anlaşılmasa da diğerinin takviye asker ve ambulans geldiğinde halen yaralı olduğu görülüyor.

Özellikle bundan sonrası tarihin unutmak isteyeceği türden görüntüler: Gelen askerlerden biri yerde yaralı ve hareketsiz yatan gence nişan alıyor ve onu başından vurarak öldürüyor.
Görüntülerin ortaya çıkması üzerine İsrail ordusu askere görevden el çektirildiğini ve soruşturma başlatıldığını açıkladı.