'Kamer'e müthiş ayrıcalık tanındı'

'Kamer'e müthiş ayrıcalık tanındı'
'Kamer'e müthiş ayrıcalık tanındı'

CHP’li Atilla Kart, Atasay Kuyumculuk’un sahibi Cihan Kamer’e sert suçlamalar yöneltti: KDV kaldırıldı, muazza

5 dönümlük araziyi apar topar bağışladılar!
CHP’li Kılıçdaroğlu’nun “Cihan Kamer’i Başbakan tanıyor, Topbaş tanımıyor mu” imasının ardından Eyüp’teki 5 dönümlük arazi Futbol Federasyonu’na bağışlandı

Haber: Salim YAVAŞOĞLU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve geliniyle Atagold’da ortak olduğu ortaya çıkan AKP’nin ’altın’ adamı Atasay Kuyumculuk’un sahibi iş adamı Cihan Kamer’le ilgili polemiklerin ardı arkası kesilmiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın dünürü Mustafa Şevki Kavurmacı, Cihan Kamer ve eski Futbol Federasyonu Başkanı merhum Hasan Doğan’ın 2004’te Eyüp’te aldıkları E-5’e cepheli arsa, ilginç gelişmelerin ardından aniden bağışlandı. Hürriyet’in haberine göre, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Cihan Kamer’i Başbakan tanıyor, Topbaş tanımıyor mu?” diye sordu.

İmar rantı iddiası
Bir gün sonra da Kamer’in ortağı olduğu bazı şirketlere İstanbul’un imar rantının dağıtıldığını iddia etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ise “Ticari ilişkimiz yok” açıklaması yaptı. İşte bu polemik sürerken, Atasay Kuyumculuk’un sahibi Cihan Kamer ile Futbol Federasyonu eski Başkanı merhum Hasan Doğan’ın birlikte Eyüp’te aldıkları bir arsanın varlığı, ilişkiler yumağının somut kanıtı olarak ortaya çıktı. 2004 yılında yeşil alan iken alınan 5 bin 243 metrekarelik E-5’e cepheli arsanın vasfının belediye tarafından ticari alana dönüştürüldüğü ortaya çıktığı gün apar topar Futbol Federasyonu’na bağışlandı.

İşte ilginç hikaye
AKP İstanbul İl Merkezi yapılması planlanırken, Futbol Federasyonu’na bağışlanan arsanın ilginç hikayesi ise şöyle:
* Topbaş’ın dünürü Mustafa Şevki Kavurmacı, Cihan Kamer ve Hasan Doğan 2004’te Eyüp’te yeşil alan statüsündeki 5 bin 243 metrekarelik araziyi  satın aldı.
* AKP İl Binası yapılacağı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce plan tadilatına gidildi. Yeşil alan statüsündeki arazinin statüsü, ’ticaret ve hizmet’ oldu.
* Belediyenin başka bir plan tadilatıyla da, söz konusu araziye komşu olan ve imar planlarında konut arsası olarak tescilli 8 parsel de yeşil alan statüsüne alındı.
* Değeri yükselen arazide AKP İl Binası yapılmasından vazgeçildi.

Bu arada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da dünürünün adının karıştığı arsa ortaklığıyla ilgili şunları söyledi: “Mustafa Şevki Kavurmacı’nın orayı almış olması, sonra ayrılıp satmış olması beni ilgilendirmez. Mal mülk kimin ise, kime aitse onlara sormak lazım.”


Kart: Atasay firması ÖTV’yi de ödemiyor
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Cihan Kamer’in, pırlantadan KDV alınmamasına ilişkin düzenlemeden 36 gün sonra Atasay Kıymetli Madenler A.Ş’yi kurduğunu ifade ederek, Atasay’ın KDV’nin yanı sıra ÖTV’yi de ödemediğini iddia etti. Kart, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Cihan Kamer-Atasay-Atagold ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilişkilerinin “tuhaf” olduğunu, kamu yetkisinin kurumsal olarak kötüye kullanıldığı, muvazaalı yollarla çıkar yapılanmasına alet edildiği bir dönemin yaşandığını savundu. CHP’li Atilla Kart, şunları söyledi: “KDV’nin kaldırılıp, ÖTV’nin getirilmesi söz konusu değildir. ÖTV zaten mevcuttu. KDV kaldırılarak, muazzam bir ayrıcalık ve haksız kazanç yolu yaratılmıştır. Cihan Kamer olayında daha da özel bir durum vardır. Atasay firması ÖTV de ödememektedir.”

Cihan Kamer, “Bağışlama kararının Kılıçdaroğlu’nun iddialarıyla hiçbir ilgisi yoktur” dedi.