Kamu bankaları yeni kredi paketini açıkladı

Kamu bankaları yeni kredi paketini açıkladı
Kamu bankaları, yeni bir kredi paketi açıkladı. Açıklanan yeni pakete göre, sıfır konutlarda kredi faizi yüzde 0,64'e çekilirken, ikinci el konutlarda ise bu oran 0,74 olacak.

 Kamu bankaları konuttan taşıta, mobilyadan tatile yeni kredi paketleri hazırladı. Sıfır konutlar için faiz oranı yüzde 0,64'e kadar düşürüldü. İkinci elde faiz yüzde 0,74 olacak. Konut kredisinde peşinat oranı yüzde 10'a çekildi.

Bankalardan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bu tarihi imkandan daha geniş kesimlerin istifade edebilmesi için müşteri başına verilebilecek kredi miktarı sınırlandırılmış olup; üç büyük ilimizde (İstanbul, Ankara ve İzmir)  krediye konu olacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirlerimiz için ise  en fazla 500 bin TL’ye kadar kredi kullandırılabilecektir. Kredi kullanımında %10’dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanacaktır. 

Bu kapsamda birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık %0,64 faiz oranı ile finansman imkanı sunulacaktır.

İkinci el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, azami 15 yıl vade ve aylık %0,74 faiz oranı ile finansman imkanı sunulacaktır. "