Kamu ihalelerinden men edilen firma üniversite personelini taşıyor

Kamu ihalelerinden men edilen firma üniversite personelini taşıyor
Kocaeli Üniversitesi 2020 yılı personel taşıma ihalesi yapıldı. İhaleyi, 2019 yılında “ihaleye fesat karıştırdığı” gerekçesiyle 2 yıl kamu ihalelerine girmekten men edilen Kadir Göksoy’un sahibi olduğu Körfez Turizm kazandı.

TOLGA ŞAHİN/YENİÇAĞ

Kocaeli Üniversitesi 2020 yılı personel taşıma ihalesi yapıldı. Pazarlık usulü ile yapılan ihale sonucu hizmet alımı 842.688.00 TL ile Körfez Turizm’e verildi. Şirket gündüz vardiyası çalışanlarını üç ay boyunca taşıma ihalesi kapsamında 2 Ocak 2020'den başlamak üzere personel taşıma hizmetine başladı. Körfez Turizmin sahibi ve Kocaelispor yöneticisi olan AKP'li Kadir Göksoy ise 2019 yılında sonuçlanan “ihaleye fesat karıştırma” davasında 2 yıl kamu ihalelerine girmekten men edilmişti. Aynı davada 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Göksoy’un cezası ertelenmişti.

REKABET OLUŞMASI ENGELLENDİ

2013 yılında başlayan soruşturma kapsamında açılan davada 2013 ve 2014 yıllarına ilişkin 12 eylemle ilgili kamu davası açıldı. İddianamede “Personel taşıma, servis hizmeti ve araç kiralama işi ihaleleri ile ilgili olarak ilana çıkan ihalelerin öncesinde firma yetkililerince ihaleyi yapan kurumda çalışan bazı görevlilerden ihale hakkında bilgiler alındığı, alınan bu bilgiler doğrultusunda ihaleye fiyat teklifleri verildiği ve ihalenin kendi üzerlerinde bırakılarak rekabet ortamının oluşmasının engellendiği, ihaleye katılan firmalar tarafından ihale öncesinde aralarında anlaşma yapıldığı, bu anlaşmaya göre ihaleyi alacak firmanın belirlendiği, ihaleyi kazanmasında karar kılınan firma yetkilisi tarafından ihalenin kar marjına göre diğer firmalara belirli oranda paralar ödendiği, parayı alan firmaların ihaleden çekildiği tespit edilmiştir” ifadeleri yer aldı.

2 YIL KAMU İHALELERİNDEN MEN

Açılan dava sonucunda, Körfez Turizm sahibi Kadir Göksoy, 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Hükmün açıklanması geri bırakıldı ve sanık denetimli serbestlikten faydalanırken, Göksoy’un 2 yıl kamu kurumlarının ihalesine girmesi yasaklandı. Aynı davada kardeşi Fatma Göksoy, 1 yıl 3 ay 18 gün hapis cezasına çarptırıldı. Hükmün açıklanması geri bırakılır ve sanık denetimli serbestlikten faydalanırken, Göksoy’un 1 yıl kamu kurumlarının ihalesine girmesi yasaklandı.

2015’TE AKP SAFLARINA GEÇTİ

Eski MHP’li olan Körfez Turizm Sahibi Kadir Göksoy, 2015 seçimleri kapsamında İzmit Alikahya Mahallesi’nde düzenlenen AKP mitingine katılarak AKP saflarına geçmişti. Göksoy’un rozetini ise Bilim, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Fikri Işık tarafından takılmıştı.