"Kamuda milliyetçiler tasfiye ediliyor"

"Kamuda milliyetçiler tasfiye ediliyor"
Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesiyle birlikte başlanan bürokraside yeni yapılanmada milliyeti memurların kamudaki görev yerlerinin değiştirilmesi ve bazılarının ise görevlerine son verilmesi noktasına getirilmesi İYİ Parti'yi isyan ettirdi.

İYİ Parti'nin sendika kökenli Konya Milletvekili Fahrettin yokuş daha önce Devlet Planlama Teşkilatında çalışan memurların yeni sistemde dışarıda kalmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, " Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesiyle birlikte çıkarılan kararnamelerle bir çok kamu kurumu birleştirildi ya da kapatıldı. Bu noktada ise ayrımcılık ve tasfiye başladı. Bunun kabul edilmesi mümkün değil. Liyakati esas almayan düzenlemeler nedeniyle bir çok milliyetçi kamu çalışanı yerinden oluyor" dedi. 

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte kamu çalışanlarının durumunun da belirsiz hale geldiğini ve pek çok kamu çalışanının mağdur olduğuna dikkat çeken Yokuş, şöyle konuştu: " TRT, Devlet Arşivleri, eski DPT gibi kurumlar, Cumhurbaşkanlığına bağlanıyor. Burada görev alacak kamu çalışanları ise maalesef seçiliyor. Oysa burada dikkat edilmesi ve üzerinde itina ile durulması gerek konu liyakat olmalı. Liyakatı esas almayan görevlendirmeler nedeniyle bazı memurlar havuza alınıyor ve daha önce çalıştıkları kurumlar yerine başka kurumlarda görevlendiriliyor. Bunun kabul edilemez bir uygulama olduğu ortadadır. Nedeni ise devlet mekanizmalarındaki devamlılık esasıdır. Burada da en çok mağdur olan milliyetçi kamu çalışanları oluyor." 

Daha önce başlayan uygulamalar nedeniyle milliyetçi görüşü savunan memurların görev yerlerinin değiştirildiğini ve bu kamu çalışanlarının zor durumda kaldıklarını belirten Yokuş, " Yandaşların görevlendirilmelerinin öne çıkması doğru değil. böyle bir kriter kamuda olamaz. Başbakanlıkta daha önce çalışanlar ya Cumhurbaşkanlığına gitti ya da TRT'de görevlendirildi. Bu yönde duyumlarımız var. TRT'de yılların sanatçıları ve çalışanları ve çalışanları daha fazla emekli ikramiyesi ile teklifi ile özellikle emekliliği dolanlar emekli ediliyor. Emekliliği dolmayan çalışanlar ise havuza konup başka kurumlara gönderilmeyi bekliyor" diye konuştu.

ESKİ ADIYLA DPT'DE NELER OLUYOR ?

Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) birçok milliyetçi kamu çalışanın artık kalmadığı dile getiren Yokuş şunları ifade etti: " Yeni sistemde DPT yok. Daha önce burada çalışan, uzman, uzman yardımcıları ve yılların memurları artık böylesine önemli bir kurumun kurulan yeni kurumların bünyesine alınmıyor. Tam 120 çalışan başka yerlere gönderiliyor.  Eski Türk Yerel Hizmet-Sen genel Başkanlarından Servet Korkut'ta aynı kaderi yaşıyor. Bunların hiç biri kabul edilemez. Bu nedenle konuyu TBMM'ye de getirdik. Arkadaşlarımızın hakkını arıyoruz, aramaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

İlgili Haberler