Kamudan sonra bir sektörde daha mesai saatleri değişti

Kamudan sonra bir sektörde daha mesai saatleri değişti
Korona virüs salgını nedeniyle kamu çalışanlarının mesai saatlerinin değişiminden sonra bankacılık sektöründe de mesai saatleri değişti...

Türkiye'de artan korona virüs vakaları nedeniyle alınan önlemlerin dozu da artıyor. Kamu çalışanlarının mesai saatlerinin değişiminden sonra bir sektör daha mesai saatlerini değiştirdi.

Türkiye'de hizmet veren bazı bankalar (Garanti Bankası, İş Bankası, Denizbank, Akbank) mesai saatlerini kamuda olduğu gibi 10.00-16.00 olarak değiştirdi.

Konuyla ilgili Milliyet'e açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı şu ifadeleri kullandı: 

"Mesai saatlerinde yapılan değişilikten sonra , özel sektör için de aynı hassasiyetin alınması lazım. Çok kritik seviyeden geçiyoruz. Kamu çalışlarının mesai saati 10.00 ile 16.00 olarak belirlenmiş. Toplu ulaşımda zirve saatlerde bir azalma olmadı. Aksine kısıtlama başlarken daha da arttı.Özel sektöre vardiya sistemi konulabilir. Örneğin özel sektörün çalışma saati kamudan önce yapılabilir veya vardiya sistemi ayarlanabilir. Zirve saatlerde İstanbul'daki yolculukta saatte 400 bin yolcu oluşuyor. Özel sektörün mesai saatlerin  10'dan önce 4'den önce olması yapılması lazım. Kamu çalışanları ile özel sektör çalışanları arasında en az iki saatlik pay olması gerekir."