Kan ağlayan çiftçiler bu kez de Düzce’de kazan kaldırdı. Kazancımız faizi ödemeye yetmiyor

Kan ağlayan çiftçiler bu kez de Düzce’de kazan kaldırdı. Kazancımız faizi ödemeye yetmiyor
Günlerdir Türkiye'nin dört bir yanından seslerini duyurmaya çalışan çiftçiler bu defa da Düzce de kazan kaldırdı. Traktörlerini sürerek eylem yapan çiftçiler kazançlarının Tarım Kredi Kooparatifi faizine yetmediğini dile getirdi.

Meclis’ten geçen yapılandırma yasasına çiftçi borçları dahil edilmeyince kredilerini ödeyemedikleri için tarım alanları ve arazilerine haciz gelen çiftçiler, Amasya, Ankara, Kayseri derken bu sefer de Düzce’den seslerini yükselttiler.
Tarım Kredi Kooperatifleri ve bankalara olan borçları nedeniyle malları hacizlik olan çiftçiler, traktörleriyle sokağa çıkarak eylem yaptı.
Çiftçiler, arazilerini ekemedikleri için mısır tarlalarının kavaklık alana dönüştüğünü söyledi.

"KAZANCIMI TARIM KREDİ KOOPERATİFİ FAİZİNE YETMİYOR"

Çiftçiler, üretime devam edebilmek için Tarım Kredi Kooperatifi ve bankalara olan borçlarının silinmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım Bakanı’na çağrıda bulundu.
Köylüler adına açıklama yapan çiftçi Alaattin Ay, “Çiftçilerin bugünkü kazançları Tarım Kredi Kooperatifi faizine yetmiyor.” dedi.
Hayvancılığın devam etmesi için çiftçilerin şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini dile getiren çiftçi şöyle konuştu:

"Biz çiftçiler üretmek istiyoruz. Yatırım maliyetlerimiz çok yüksek bugün 8 beygir bir traktör alsak 350 bin lira. Ekipmanlar da çok pahalı. Tarım bizler için lüks sektörü olmaya başladı. Bizlerin sorunlarının dinlenmesini ve çözüme ulaştırılmasını bekliyoruz.
Ekilebilir arazimiz sıfır noktasına kadar düştü. Tarımla ilgili yapılan politikalar daha olumlu olsun. Lütfen bizimle ilgilenin."

İlgili Haberler