Kanada’ya göç eden çiftten zehir gibi sözler: Bu zihniyet bizden gençliğimizi, hayallerimizi, paramızı çaldı

Kanada’ya göç eden çiftten zehir gibi sözler: Bu zihniyet bizden gençliğimizi, hayallerimizi, paramızı çaldı
Ekonominin içinden çıkılmaz bir hal alması nedeniyle çareyi yurtdışında arayan gençlerden biri olan Bilgisayar Mühendisi Burak Damoğlu, “Bu ülke ve ‘zihniyet’ bizden bir gençlik çaldı, hayallerimizi çaldı, paramızı çaldı… Ama geleceğimizi, yüzümüzdeki gülümsemeyi çalamayacak!” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de beyin göçü son 4 yılda ciddi oranda artarken geçtiğimiz yıldan bu zamana geçen sürede ise adeta zirve yaptı.

Ekonominin içinden çıkılmaz bir hal alması, başta gıda maddeleri olmak üzere tüketim mallarına yapılan zamlar ve alım gücünün iyiden iyiye düşmesi vatandaşları çaresiz bıraktı.

Bu durum ise ülkenin nitelikli iş gücü olan gençlerin çareyi yurtdışında aramasına neden oldu. Onlardan biri olan Bilgisayar Mühendisi Burak Damoğlu adlı vatandaş da Kanada’ya göç etme kararı aldı.

Göç nedenini sosyal medya hesabında paylaşan Damoğlu, “Bu ülke ve ‘zihniyet’ bizden bir gençlik çaldı, hayallerimizi çaldı, paramızı çaldı… Ama geleceğimizi, yüzümüzdeki gülümsemeyi çalamayacak!” ifadelerini kullandı.

Burak Damoğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“BU ZİHNİYET BİZDEN BİR GENÇLİK ÇALDI”
Kanada’ya Göç

Bugün itibariyle, ben ve eşim yüksek lisans eğitimi ve daha iyi yaşam standartlarına sahip olmak için Kanada’ya göç ediyoruz, bizim için zor bir o kadar da heyecan verici bir karar. Türkiye’nin ne kazandığı, ne kaybettiği umrumda değil zaten öyle bir iddiamda yok, Bu ülke ve ‘zihniyet’ bizden bir gençlik çaldı, hayallerimizi çaldı, paramızı çaldı…

“YÜZÜMÜZDEKİ GÜLÜMSEMEYİ ÇALAMAYACAK”
Ama geleceğimizi, yüzümüzdeki gülümsemeyi çalamayacak! Son 10 senedir her geçen gün kötüye giden sosyal, ekonomik hayat ve bariz bir şekilde daha da kötü olacağını gösteren olaylar bizim bu kararı almamızda ki en büyük etken. Liyakatsızlık, adaletsizlik, ahlaksızlık ve nicesi gibi temelden düzeltilmesi gereken sorunlarla hayatımızı geçirmek istemediğimiz için en doğrusunun bu olduğunu düşünüyoruz. Sağlıcakla…

İlgili Haberler