Ali Babacan programı iptal etti. Gazetecilerden canlı yayında Genel Başkana ilginç protesto

Ali Babacan programı iptal etti. Gazetecilerden canlı yayında Genel Başkana ilginç protesto
Kanal 42 TV’de program yapan Gazeteciler Mücahit Enes Turbil ve Emre Özgül, canlı yayında ilginç bir protestoya imza attı.

Gazeteciler, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile yapacakları programın, başlangıcına 5 saat kala DEVA Partisi tarafından iptal edilme kararına protesto yayını yaparak karşılık verdi. Boş kalan konuk koltuğuna Ali Babacan’ın resmî bırakıldı. Ayrıca Babacan’a ayrılan koltuğa da “rezerve” yazısı konuldu.

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Gazeteci Mücahit Enes Turbil, DEVA Partisi’nin bu tutumunun doğru olmadığını söyledi. Daha önce de söz vermelerine rağmen DEVA Partisi’nin yayın yapmaktan çeşitli bahanelerle uzak durduğunu ifade eden Turbil, şunları söyledi: “Konya gibi zorlu bir şehirde gazetecilik yapmaya çalışıyoruz. Her kesimin kendini ifade edebilmesi için bütün baskılara rağmen yayın yapmanın gayretini veriyoruz. Bu kapsamda çeşitli programlar icra etmek için Konya’ya gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Beye de bir program talebinde bulunduk. Kabul edildi ama daha sonra hava muhalefeti gerekçe gösterilerek, özenle hazırladığımız program iptal edildi.

Başlamasına 5 saat kala programın iptal edilme kararının alınması doğru olmadı. Bu, DEVA Partisi’nin ilk iptal ettiği program da değil. Daha önce de söz vermelerine rağmen çeşitli gerekçelerle organize ettiğimiz programı iptal ettiler. Bizim amacımız körü körüne bazı şeyleri eleştirmek değil. Bizim tepkimiz iktidar olmadan iktidar havasına girenlere. Bizim tepkimiz Ali Bey ile vatandaşın arasına bilerek ya da bilmeyerek duvar örenlere. Ünlü bir yazar; ‘Eğer yürüdüğünüz yolda hiçbir zorluk yoksa o yol sizi hiçbir yere götürmez’ demiş. Doğru söylemiş. Yoksa yerel bir medya kuruluşu olduğumuz için mi sürekli bizleri görmezden geliyorsunuz?”

ALİ BABACAN ‘BÜTÜN TELEVİZYONLAR, BÜTÜN GAZETELER TEK TİP ÇIKSIN İSTİYORLAR’

Öte yandan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “İktidarı eleştiren tek bir kanal, tek bir program, tek bir gazete, tek bir gazeteci, tek bir köşe yazısı dahi bırakmak istemiyorlar. Bütün televizyonlar bütün gazeteler tek tip çıksın istiyorlar. bu yönetim otokrat bir yönetimdir. İktidarda, otoriter bir zihniyet egemendir” dedi.

ANKA''nın haberine göre; DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Konya’da; partisinin Meram ve Karatay İlçe kongrelerinde konuştu. Babacan, özetle şunları söyledi:

İKTİDARDA, OTORİTER BİR ZİHNİYET EGEMENDİR BUGÜN TÜRKİYE’DE: Geçtiğimiz gün bir televizyon haber sunucusu eleştirel içerikli bir haber sundu diye hemen hükümetin hışmına uğradı. RTÜK hakkında inceleme başlattı.

Gerekçe, bu televizyoncu arkadaş haberleri sunarken bir muhalefet partisinin temsilcisi gibi sunuyormuş. Tarafsız değilmiş. Bir düşünün gerçekten bu iktidarın bir tarafsızlık kaygısı var mı?

Kendi talimatlarıyla yazıp çizen yüzlerce basın organı yok mu bu ülkede?

Bu basın organları çok mu tarafsız. Kendilerine bağlı kaç gazete kaç televizyon var sayamıyoruz bile. Tek merkezden aldıkları talimatla, aynı manşetlerle parti yayın organı gibi çıkan gazeteler var. Bazen şaşırıyorlar, bakıyorsunuz 10 gazetede manşet aynı. Niye?

Tek noktadan emir almışlar da onun için. Aynı haberlerle ‘ver coşkuyu’ diye coşturan televizyon kanalları değil mi? Zaplıyorsunuz hep aynı haber. Aynı hikaye dönüyor. Nerede tarafsızlık? TRT, hepimizin vergileriyle ayakta duran TRT.

Şu anda tamamen iktidarın hizmetine sunulmuş durumda. Tarafsızlık nerede? Buradan neyi anlıyoruz? Bunlar yetmiyor. İktidarı eleştiren tek bir kanal, tek bir program, tek bir gazete, tek bir gazeteci, tek bir köşe yazısı dahi bırakmak istemiyorlar. Bütün televizyonlar bütün gazeteler tek tip çıksın istiyorlar. İşte o yüzden diyoruz ki bu yönetim otokrat bir yönetimdir. İktidarda, otoriter bir zihniyet egemendir bugün Türkiye’de."

 

İlgili Haberler