Kanal İstanbul 2015 yılında Araplara pazarlanmaya başlamış!

Kanal İstanbul 2015 yılında Araplara pazarlanmaya başlamış!
AKP iktidarının 2011 yılında “Çılgın Proje” olarak tanıttığı Kanal İstanbul projesi ile ilgili Arapça tanıtım videosu, sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Kanal İstanbul projesi ile ilgili tartışmalar sürerken, sosyal medyada yeniden gündeme gelen bir video vatandaşlar arasında tepkilere neden oldu. 2015 yılına ait bir videoda, Kanal İstanbul’un tanıtımı yapılarak, “Türkiye ve içinde ikamet eden tüm yabancılar için gayrimenkul, turizm, ekonomik ve ticari yatırım düzeyinde bu çağdaki en büyük projedir” ifadeleri kullanılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da, 2011 yılından bu yana Kanal İstanbul güzergâhındaki arazi alımlarında en büyük payın üç Arap şirketinde olduğunu açıklamıştı.

“YASAL OLARAK HERHANGİ BİR ŞEY SÖZ KONUSU MU?”

Erdoğan geçtiğimiz günlerde Katar Emiri’nin annesinin İstanbul’da bir şirket kurarak kanal güzergâhından 41 dönüm arazi satın almasının ortaya çıkması ile ilgili bir soruya, “Katar Emiri'nin annesinin ülkemizden gayrimenkul satın almasına mani yasal olarak herhangi bir şey söz konusu mu? Yani Katar Emiri'nin annesi böyle bir alım yaptığı zaman niye rahatsız oluyorlar? Kaldı ki aynı şekilde Katar Emiri'nin kendisinin zaten bizde aldığı yerler var. Yani biz, bu kapılarımızı açmışız” şeklinde yanıt vermişti.

Rant pazarına dönüşen Kanal İstanbul projesinde, özellikle Araplar projenin açıklamasından bu tarafa arazi topluyor. Ayrıca Kuveytli iş adamı Wael N Y Alnusef’ın şirketinin 53 dönüm, Suudi Arabistanlı iş adamı Sulaıman Al Muhaıdıb’ın da proje güzergâhından 9 dönüm arazi aldığı biliniyor.

katar-1.jpgkatar-2.jpg