Kanal İstanbul ABD'ye Karadeniz yolunu açar

Kanal İstanbul ABD'ye Karadeniz yolunu açar
Sadettin Tantan: Kıtaya egemen olmak isteyen ABD, Karadeniz, Kafkaslar ve Balkanlar'da bulunması gerektiğini biliyor. Kanal İstanbul da bu anlamda ABD'nin işine gelir.

Fatih Erboz / ANKARA

ABD'nin Karadeniz'e çıkma projesinden vazgeçmediğine dikkat çeken Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, "Kanal İstanbul, bölgeye Bulgaristan üzerinden açılım yapmak isteyen ABD'nin işine gelir" yorumunda bulundu.

ABD'nin Doğu Akdeniz, Ege Denizi, Orta Doğu ve Balkanlar'dan sonra şimdi de gözünü Kafkaslar'a diktiğini, bölgeyi tamamen kontrol edebilmek için kendisine ayak aradığını kaydeden Saadettin Tantan değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

"Dikkat edelim ABD artık Doğu Akdeniz'e yerleşti. Burada özellikle üzerinde durulması gereken Karadeniz. Çünkü ABD hala oraya yönelik net adımını atamadı. Bulgaristan üzerinden bir açılım yapmak istiyor. Türkiyesiz yerleşmesi mümkün değil. Kosova üzerinden Balkanlar'a yerleşmiş bir ABD var. Bir ayağının da Kafkaslar'da olması gerekiyor. Buna göre plan yapıldı. Örneğin Azerbaycan'a da yerleşmek çabasında. Gürcistan'a yerleşmek istedi, Ukrayna üzerinden hamle yapmak istedi ama Rusya engelledi. Örneğin Kırım'a el koydu Rusya. Kıtaya egemen olmak isteyen ABD'nin Karadeniz, Kafkaslar ve Balkanlar'da bulunması gerektiğini biliyor. 1 Mart tezkeresinde Trabzon'dan, Çorlu'ya kadar her yeri kullanmak istemesinin nedeni de buydu. Şimdi bu planın daha da genişletilmiş hali söz konusu. Kanal İstanbul da bu anlamda ABD'nin işine gelir".

Körfez ülkeleri; Suudi Arabistan, Suriye, Mısır'ın ABD'nin kontrolünde olduğunu ifade eden Tantan, şöyle devam etti: "İsrail ABD'nin yanında. ABD, Türkiye ve İran'ın kilit ülke olduğunu biliyor. ABD, Rusya ile anlaşma yolunu da deniyor ama Rusya enerji hatları üzerinden İtalya'ya kadar yayılmış durumda. Öte yandan Rusya Suriye'de de var. Orta Doğu'ya buradan açılıyor. İsrail ve Kıbrıs bölgesinde Rusya yine ağırlık koymaya başlıyor. Karadeniz zaten Rusya'nın. Burada iki ülke kalıyor geriye. Onlar da Türkiye ve İran. ABD, bu 2 ülkeyi deneme çabasında. Bu nedenle bu 2 ülke üzerinde hakimiyeti arttırmak çabasında."

ABD'nin teröristlerden ordu kurarak bölgeyi kendisine bağlamak istediğini kaydeden Tantan, "Kandil'de bütün istihbarat örgütlerinin ofisleri var, Sincar bölgesine geçtikleri de biliniyor. 80-100 bin teröristi en son sistem silahlarla donatan ABD resmen teröristlerden dev bir ordu yarattı. Kendisine göre oluşturduğu bu orduyu Orta Doğu, Türkiye, İran, Hazar bölgesinde kullanmak için kuruyor" dedi

Türkiye'nin biyolojik savaşa da dikkat etmesi gerektiğini belirten Tantan, Çin'de en son korona virüsünün tespit edilmesinden sonra borsa ve ekonomik göstergelerin düştüğünü, bunun da ticaret savaşlarının gündemde olduğu bir dönemde olmasının ayrıca dikkat çekici olduğunu belirtti.