Kanal İstanbul askeri risk!

Kanal İstanbul askeri risk!
İBB Meclis toplantısında Kanal İstanbul tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ada şehir haline gelecek İstanbul'un askeri stratejik açıdan savunmasız kalacağını belirtirken, bunu kendisine TSK'da üst düzey isimlerin söylediğini ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Aralık ayı toplantısını yöneten Başkan Ekrem İmamoğlu, tartışılan Kalan İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul ile İstanbul'un bir ada şehir olacağını bölgenin deprem riskinin artacağını ve TSK'dan üst düzey isimlerin söz konusu bölgede askeri bölge kalmadığı için yapılanın stratejik bir hata olduğunu ifade eden Ekrem İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Bugüne kadar yaptığımız bütün araştırmalarda İstanbul halkına ve İstanbul kamuoyuna açık hiçbir çalıştay yapılmadı  Kanal İstanbul ile ilgili. Tek bir tane bile. Bakın kapalı kapılar ardında yorumlanacak bir mesele değildir. Bakın şuna girmiyorum 75 milyar lirayı bugün Türkiye’de resmi rakamlarla  yüzde 15 ulaşan bir işsizlikte Türkiye rakamlarıyla bütçe açığı vs. gibi unsurlar varken niçin 75 milyar lira harcıyoruza girmiyorum. Bu konu var ya benim en son konum. Benim ilk konum İstanbul’a ihanet etmeyelim. İstanbul’a kötülük yapmayalım. Bizim çoluğumuza, çocuğumuza kötü bir miras bırakmayalım. Bakın burada sadece İstanbul trafiğine yüzde 15 yükü olacak sekiz tane köprü. Bakın 250 metrelik kanalın üstünde sekiz tane köprü daha stratejik şeyler söyleyebilirim size.

Yapılacak kanalla beraber oluşacak adanın olası bir büyük depremde köprülerin hasara uğramasıyla ulaşımıyla ilgili en üst seviyede tereddüt duyan bilim insanları var. Şu anda bu oluşan adanın içerisinde bulunan askeri birlikler Çorlu’ya sevk edilmiş durumda. Şu anda bizim o bölümde askeri birliğimiz yok. Bunu bana anlatan Türkiye Cumhuriyeti Ordusunun üst düzey mensupları. Hepsi gelir orada konuşur merak etmeyin bana kim diye sormana gerek yok? Ne arıyorsun sen? Bakın şuanda bu gösterilen adada askeri birliği yok. Bu bir stratejik hatadır diyen Türkiye Ordusu mensupları var.”