"Kanal İstanbul rafa kaldırılabilir"

"Kanal İstanbul rafa kaldırılabilir"
Termik santrallerin filtresiz olarak 2,5 yıl daha çalışmasını ön gören ve TBMM'de kabul edilen düzenleme, tepkilerin çığ gibi büyümesinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından veto edildi. AKP grubunun Meclis'e getirdiği düzenlemeyi Erdoğan'ın veto etmesinde son kamuoyu araştırmalarının etkili olduğu öne sürüldü.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

TBMM'de AKP ve MHP'nin oylarıyla kabul edilen termik santrallerin filtresiz olarak 2 yıl daha çalışmasını ön gören düzenleme, gelen  tepkilerin çığ gibi büyümesinin ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından veto edildi.

Düzenlenmenin Meclis'te kabul edilmesi kadar, Erdoğan tarafından veto edilmesi de tartışmalara neden oldu. AKP kulislerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisi tarafından TBMM gündemine getirilen düzenlemeden habersiz olmadığı belirtilirken, veto kararının arkasında son anketlerde ortaya çıkan sonuçların etkili olduğu konuşuluyor.

Edinilen bilgilere göre, termik santrallerin bacasına filtre takılmasını erteleyen düzenlemeye kamuoyundan gelen tepkinin iktidar partisi tarafından beklenmediği belirtildi. Yapılan düzenlemeye gösterilen tepkilerin yanında, masasındaki anket sonuçlarını da değerlendiren Erdoğan'ın veto kararını verdiği ifade edildi. 

"KANAL İSTANBUL RAFA KALDIRILABİLİR"

Termik santrallerin 2,5 yıl daha bacasız çalışmasına izin verilmesinin önümüzdeki süreçte muhalefet tarafından sürekli gündeme getirileceğini düşünen Erdoğan'ın, tepkilerin odağındaki bir başka konu olan Kanal İstanbul projesini de bir süreliğine rafa kaldırabileceği iddia edildi. AKP'li bir kaynağın aktardığına göre, gündeme getirildiği 2011'den beri tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesine gelen tepkilerin artması durumunda, Erdoğan'ın bu yönde bir karar alabileceği belirtildi.