Kanal İstanbul şantiyesini İBB mühürledi jandarma yeniden kurdu

Kanal İstanbul şantiyesini İBB mühürledi jandarma yeniden kurdu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “26 Haziran’da temelini atacağız” dediği ve geçen hafta yüklenici firma tarafından İSKİ arazisi kullanılarak kurulan Kanal İstanbul şantiyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından durduruldu. Şantiye alanına jandarma ekipleri sevk edildi.

Kanal İstanbul şantiyesini İBB mühürledi jandarma yeniden kurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanal İstanbul ile ilgili yaptığı açıklamada “26 Haziran’da temelini atacağız” demişti. Odatv’nin haberine göre geçen hafta yüklenici firma tarafından İSKİ arazisi kullanılarak kurulan şantiye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Pazar günü sabah 05:00’de başlatılan operasyonla “İSKİ arazisi işgal edilerek ve havza sahasında kurulduğu gerekçesiyle” tahliye edildi.

Tahliyenin ardından, bu sabah şantiye alanına jandarma ekipleri sevk edildi. Asker gözleminde, Sazlıdere üzerine yeni yapılan dökümle şantiye alanı tekrar kurulmaya başlandı.

İSKİ, dere üzerine yapılan bendin bu hafta beklenen yoğun yağış nedeniyle bölgede mal ve can kaybına neden olabileceği konusundaki uyarısını Karayolları Genel Müdürlüğüne yazılı olarak bildirdi.

Jandarmanın önlem aldığı bölgeye bugün CHP milletvekilleri Gökhan Zeybek ve Turhan Aydoğan da giderek incelemelerde bulundu. İki milletvekili ne askeri ne de şantiye sorumlusu olarak hiç bir yetkiliye ulaşamadı.

İşte o bölgeden görüntüler:

 

İlgili Haberler