Kanal İstanbul'da bir piyango da Berat Albayrak'a iddiası

Kanal İstanbul'da bir piyango da Berat Albayrak'a iddiası
Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Baklalı’nın Kanal İstanbul güzergahında satın aldığı 44 dönümlük tarla vasfındaki arazinin turizm + ticaret alanı olmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın aynı bölgeden aldığı tarla vasfındaki arazinin de, proje ve uygulama imar planlarıyla “konut + ticaret alanı” olduğu iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011 yılında "çılgın proje" olarak duyurduğu Kanal İstanbul projesine yönelik tartışmalar sürerken, çevresinde kurulacak yeni şehir için imar çalışmaları devam ediyor.

Çevre ve Şehirlik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni planlarda Katar Emiri'nin annesinin şirketinin satın aldığı arazinin "turizm + ticaret alanı" yapılarak yapılaşmaya açıldığı ortaya çıkmıştı.

BİR PİYANGO DA ALBAYRAK'A

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergâhında aldığı tarla vasfındaki arazi de, proje ve uygulama imar planlarıyla “konut + ticaret alanı” oldu.

Habere göre, araziye konut, alışveriş merkezi, otel, konaklama tesisleri gibi yapılar inşa edilebilecek.

4 KAT İZİN

Bakanlık, yedi etaptan oluşan büyük ve küçük ölçekli uygulama imar planı hazırlıyor. Projenin ilk üç etabından oluşan ve Arnavutköy ile Başakşehir ilçelerini kapsayan planlar, bakanlık tarafından 2 Temmuz’da itiraz süreci için askıya çıkarıldı.

Yeni planlarla metrekarelerce alan imara açıldı. Sadık ve Berat Albayrak’ın tarla vasfındaki iki arazisi de yeni planlarla yapılaşmaya açılmış oldu. Araziler yeni planlarda konut + ticaret alanı görünüyor.

Konut + ticaret alanı dışında Bakan Albayrak’ın arazisinin küçük bir kısmı da yol alanında kaldı. Araziye zemin + 4 kat izni verildi.

Böylece arazinin değeri de artmış oldu. Arazilere komşu alanların ise bir kısmı zemin + 3 kat izinli konut, küçük bir kısmı da zemin + 14 kat izinli ticaret alanı oldu. Yeni planların notlarına göre konut + ticaret alanlarına iş merkezi, alışveriş merkezi, yönetim merkezi, otel, motel, rezidans, konaklama tesisleri gibi yapılar inşa edilebilecek.

Plan notlarında, özetle “Ticaret + konut alanlarında toplam emsal inşaat alanının en çok yüzde 40’ı ticaret olarak ayrılabilir. Ticaret ve konut kullanımları ayrı ayrı projelendirileceği gibi aynı katta ticaret, konut ve otopark kullanımları karma olarak da düzenlenebilir” ifadeleri kullanıldı.