Kanal İstanbul'da küçülmeye gidildi

Kanal İstanbul'da küçülmeye gidildi
Kanal İstanbul'da maliyeti azaltmak için küçültmeye gidildiği 400 metre olarak planlanan kanal genişliğinin 275’e indirildiği iddia edildi.

65 milyar liraya mal olması beklenen Kanal İstanbul projesinin yapım maliyetini azaltmak için, kanal genişliği 400 metreden 275 metreye çekilecek.

Sabah Gazetesi’nden Barış Şimşek’in haberine göre, bu yıl temeli atılması planlanan projede büyük tasarrufa gidilecek. Projeden yaklaşık 30 milyar lira tasarruf elde edilmesi bekleniyor. Çalışma kapsamında 1.7 milyar metreküp kadar çıkması beklenen hafriyat miktarı da yaklaşık 800 milyon metreküp kadar azalacak. Edinilen bilgiye göre, kanal kesitinin 275 metreye inmesi nedeniyle yapılacak köprülerin uzunluğu da daha az olacak.

Daha önce kanal üzerinde 6 köprü yapılması planlanırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin talebi doğrultusunda 7’nci köprü de yapılacak. Bugüne kadarki çalışmalarda, ilki Büyükçekmece bağlantılı D-100, ikincisi TEM, üçüncüsü Kuzey Marmara Otoyolu, devlet yolu, belediye yolu ve kuzeydeki havaalanına bağlantısı olan D-20’de olmak üzere 6 köprü planlanmıştı. İki köprüden ise demiryolunun geçirilmesi planlanıyor.

İlgili Haberler