"Kanal İstanbul'un bir tane sebebi var!"

"Kanal İstanbul'un bir tane sebebi var!"
Saadet Partisi’nin, Kanal İstanbul projesine tepki için hazırladığı video dikkat çekti. Çalışmada projenin tek yapılış amacının 'arsa rantı' olduğu vurgulanırken, videonun girişinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İstanbul'a ihanet ettik" sözlerine yer verildi.

Saadet Partisi, iktidarın ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarcı olduğu Kanal İstanbul projesine dikkat çekmek için bir video hazırladı.

Projenin yapılış amacının ‘Arsa rantı’ olduğuna dikkat çekilen video Erdoğan’ın “İstanbul’a ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz” sözleriyle başlarken, devamında Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun Kanal İstanbul’a ilişkin sözlerine yer verildi.

Kanal İstanbul’un rant projesi olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, “Türkiye’nin meselesi Kanal İstanbul değildir, Kalan İstanbul’dur. Hangi ihtiyacı karşılayacak. Bir tane sebebi var ikincisi yok. O bölgedeki arsalar rant karşılığı satıldı ve oradan rant elde etmek istiyorlar. İkinci İstanbul’u kurmaya bundan dolayı hevesliler. Başka bir cevabı yok bunun sadece arsa rantı” ifadelerini kullanıyor.