Kandil gecesi ilişkiye girmek günah mı? Çocuk sakat doğar mı?

Kandil gecesi ilişkiye girmek günah mı? Çocuk sakat doğar mı?
Kandil günü ve gecesi ilişkiye girmenin günah olup olmadığı her kesim tarafından araştırılmaktadır. Mevlid Kandili gecesinde cinsel ilişki yaşamayı planlayanları merak ettiği sorulardan birisi de kandil gecesi ilişkiye girmek günah mı?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in dünyaya gelişini müjdeleyen Mevlid Kandili, İslam dünyası tarafından oldukça önemlidir. Müslümanlar açısından büyük önem arz eden bu kandil gecesi, dünyanın dört bir yanındaki insanlar tarafından dua ve namazlar ile idrak edilecektir.

Eşiyle cinsel münasebette bulunmak isteyenler kişiler ise kandil gecesinde günaha girip girmeyeceklerini sorgulamaktadır.

Kandil Gecesi İlişkiye Girmek Günah Mı?

Daha öncesinde bir televizyon programında Nihat Hatipoğlu, kadın izleyiciden gelen "Kandillerde eşimle ilişkiye girebilir miyim?" sorusuna "Kandillerde eşlerin birbirleriyle yakınlaşmasının dini açıdan bir mahsuru yok" yanıtını vermişti.

Kandillerde eşlerin birbirleriyle yakınlaşmasının dini açıdan herhangi bir mahsuru olmadığını belirten Nihat Hatipoğlu, "Kandillerde evlenmenin, gerdeğe girmenin, eşlerin birbirleriyle yakınlaşmasının dini açıdan bir mahsuru yok. Günah değil. Bana çok soruyorlar umrede karı-koca yakınlaşabilir mi? Yakınlaşabilir tabii... Edebe aykırı değildir. Sadece ihramlıyken birleşmek ve kadın adetliyken birliktelik caiz değildir" dedi.

Çocuk Sakat Doğar Mı?

Kadın izleyicinin "Çocuk sakat doğar mı?" sorusunu da yanıtlayan Nihat Hatipoğlu, "Kandilde bir araya gelmenin çocukla ilgisi yoktur" ifadelerine yer verdi.