Kandil ulaklarına piyango!

Murat Karayılan:

Yaşı 60'ı geçti...

PKK'ya dün katılmadığı, terör örgütünü yönetenlerden -yönettiğini zannedenlerden- biri olduğu yeni ortaya çıkmadı; 1979'dan bu yana "terörist".

HPG'nin; PKK'nın "silahlı kolu" -bir de, bizatihi devletimizin kasasından beslediğimiz siyasi kolu var malum- nun başında.

Tunceli'de başından vurularak öldürülen Ovacık Savcısı Murat Uzun'un katledilmesi talimatını veren cani!

Yine Tunceli'de, Pülümür Kocatepe Jandarma Karakolu'na yapılan ve 7 şehit verdiğimizin saldırının emrini veren cani!

Katliamlar dışında, tecavüz ve envai çeşit sapkınlıkla da dolu sicili!

Amerikalıları kaç defa PKK kamplarında ağırladığı(!)nın sayısı belli değil!

***

Cemil Bayık:

Yaşı 60'ı geçti.

PKK'nın "kurucu kadrosu(!)"ndan ve Öcalan'dan sonraki gerçek "en etkili" kişisi. Yani 1978'den beri "terörist"; dün fark edilmedi.

Uluslararası basını geçtim, son birkaç yıla kadar Türkiye'de bile uzun süre bir "terörist" değil de "siyasi kişilik" gibi algılatılmak istendi;

Adı topluma "KCK Yürütme Kurulu Üyesi, Eş Başkanı" diye ezberletildi.

90'larda akan kanın en büyük müsebbibi; aklınıza gelen ne kadar alçaklık varsa hepsini "planlayan" kişi.

2014 Nevruz'unda, Diyarbakır'da, binlerce kişiye seslenmesine izin verildi!

CIA'yla görüşmelerinin sayısı belli değil!

***

Duran Kalkan:

Yaşı 60'ı geçti.

PKK'nın "kurucu kadrosu(!)"ndan; 1978'den beri "terörist". Kimse için yeni değil ismi.

Terör örgütünün siyasi ve medya yapılanmalarının koordinatörü; PKK'nın medya ve siyaset ayağında onayının alınmadığı bir kelamı etmek sıkar(mış)!

Mevzubahis "küresel algı"ysa, "mutfakta" kimin olduğu aşikâr!

***

Utanmasa "daha dün duydum" diyecek pişkinlikteki ABD, çeyrek asırdır kendi elleriyle bakıp büyüttüğü bu teröristlerin bulunması için 12 milyon dolar ödül koyuyor bir anda!

Hoş; PYD'ye yaptığı 500 milyon dolarlık yardımı düşününce devede kulak; çok da büyük bir fedakârlık sayılmaz ama yine de bayram değil seyran değil ABD Türkiye'yi niye öptü?

Ya da...

Acaba sahiden de Türkiye'yi mi öptü?

Böyle öpmek mi olur; Fırat'ın batısında PKK'nın ipini çekmiş pozu keserken, Fırat'ın doğusunda PYD'yi devletleştirmeye çalışmıyor mu hâlâ?

Bir taşla iki kuş;

Bir yandan bizim gibi "ayyyy her şeye rağmen müttefik işte, bizim için neler de yapıyor" masalına inanmaya hazır tipler için havuç...

Diğer yandan kendisi için Orta Doğu'da yeni bir "alan temizliği" fırsatı; diyorum ki -tek ben demiyorum- bu ödül mevzuu, üç elebaşının "fraksiyonel" ortaklıklarını da göz önünde bulundurunca; ABD'nin İran'a "ekonomi dışı yaptırımlar(!)" da planladığına delalet olabilir mi acaba!

***

PKK-ABD ilişkisine dair yıllardır hafızamızda biriken onca bilgi-belgeden sonra "Ne yani, ABD bu azılı katillerin yerlerini bilmiyor mu" diye sormak bile o kadar sakil ki;

Aklımıza hakaret edildiğine dair iki satır yazacağız diye aklınıza hakaret ediyormuş gibi hissediyorum kendimi!

Yine de, beyanı esas alıp da "velev ki" demek gerekirse, bizim "Kandil ulakları"na müjde!

Duydun mu Hasan?

Duydun mu Cengiz?

Duydun mu Amberin?

Duydun mu Yasemin?

Size piyango çıktı!

Taş atıp kolunuz mu ağrıyacak, alt tarafı her defasında elinizle koymuş gibi bulduğunuz bebek katillerine çıkan o "hayran olduğunuz çiçekli böcekli, şırıltılı dereli filan coğrafya"da rehberlik yapacaksınız;

Bu işsizlikte 12 milyon dolar az para değil hani!

***

Doktor... Ama terörist... Ama özgür... Ama çok da özgür değil!!!

TBMM Sağlık Komisyonu'ndan "oldu da bitti maşallah" taktiğiyle bir nevi korsan şekilde geçirilen ve kavga çıkaran maddeye göre, "terör örgütlerine veya Millî Güvenlik Kurulu (MGK) tarafından devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu için kamu görevinden çıkarılan tabipler, diş tabipleri ve tıpta uzman olanlar, sadece sosyal güvenlik kuruluşu ile sözleşmesi bulunmayan sağlık kuruluşlarında veya muayenehanede çalışabilecek."

Ben mi algılayamıyorum;

Bahse konu doktorlar terör örgütü üyesi veya millî güvenliğe tehdit bir başka konumda ise "dışarıda" işleri ne?

Terörist veya ülke için tehdit oldukları henüz kanıtlanmamış, suçlu olduklarına hükmedilmemiş ise masumiyet karinesi nerede?

Hepsi bir yana, sağlık giderleri sigortadan karşılanan vatandaşların bu doktorlar eliyle tedavi olması önlenirken, hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan yahut buna gerek duymadığı için parayı bastıranların bu doktoralara emanet edilmesinde sakınca görülmüyor olması yeterince tuhaf değil mi?

Adamların doktorluklarını tanıyorsun...

Doktor olarak çalışmasına izin veriyorsun...

Ama kimin doktoru olup, kimin doktoru olamayacağına dair kararı sen veriyorsun...

Yazarın Diğer Yazıları