Kanser araştırmacıları güzel haberi duyurdu. Yayılma güzergahına el konuldu. Daha büyük haberlerin müjdecisi

Kanser araştırmacıları güzel haberi duyurdu. Yayılma güzergahına el konuldu. Daha büyük haberlerin müjdecisi
Rockefeller Üniversitesi’nden bilim insanları tarafından yapılan araştırmada, meme ve akciğer kanserlerinin metastaz yapmak için normalde sinirlerin kullandığı bir sinyal güzergâhına el konulduğu duyuruldu.

Rockfeller Üniversitesi, kanser hastalığı ile ilgili çok önemli duyurdu. Popular Science’de yer alan habere göre, bilim insanları  Nature bülteninde yayımlanan bir raporda araştırmacılar, bu kanser hücrelerinin yakındaki damarları kullanarak bu sinir sinyaline nasıl erişim sağladıklarını ve nihayetinde ana tümörden kaçıp kan dolaşımına katıldıklarını anlattı.

ÇOK ÖNEMLİ ADIM

Bilim adamları, söz konusu keşfin tümörlerin çevreleriyle olan ilişkilerinde daha önce görülmeyen yönleri aydınlatmaya ek olarak, teşhis ve tedaviye yönelik yeni stratejilerin geliştirilmesine yol açabileceğini aktardı.

BESİN AĞINA BAĞLANIYORLAR

Uzmanlar, tümörlerin klasik olarak kullandığı korsanlık yöntemlerinden biri olan yakındaki kan damarlarını kendilerine çekerek vücudun ana oksijen ve besin ağına bağlanmaları üzerinde duruyor. Laboratuvarda bir araştırma görevlisi ve yeni tezin birinci yazarı olan Bernardo Tavora bu bağlantıların anlamlarının çözüldüğünde, kanser ile ilgili önemli bir mesafe kat edileceğini aktardı. 

Kaynak: Popular Science 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler