Kanser tedavisi gören gözaltındaki emekli amiral Ali Sadi Ünsal 15 Temmuz’da olacakları bir yıl önceden bilmiş

Kanser tedavisi gören gözaltındaki emekli amiral Ali Sadi Ünsal 15 Temmuz’da olacakları bir yıl önceden bilmiş
Montrö açıklamaları nedeniyle gözaltına alınan emekli amirallerden , aynı zamanda kanser tedavisi gören Ali Sadi Ünsal’ın 15 Temmuz darbe girişiminden bir yıl önce kumpas davalarına karşı yapılan ‘sessiz çığlık’ eyleminde yaptığı konuşmada FETÖ’yü kastederek, "Harp planlarını çalıp yabancı ülke ajanlarına servis edenler, camileri de bombalar, savaş uçaklarımıza, helikopterlerimize, tanklarımıza sabotajlar da düzenlerler" dediği ortaya çıktı.

Kanser tedavisi gören gözaltındaki emekli amiral Ali Sadi Ünsal 15 Temmuz’da olacakları bir yıl önceden bilmiş

104 emekli amiralin imzasını taşıyan Montrö açıklaması nedeniyle geçtiğimiz günlerde 10 emekli amiral gözaltına alınmıştı.

“BALYOZ’DA BEDEL ÖDEDİM”

Gözaltına alınan emekli amirallerden, kanser tedavisi gören Ali Sadi Ünsal mahkemede verdiği ifadede "Ben Balyoz davasında haksız şekilde hürriyetimden yoksun bırakıldım. Adaletli hâkimlerimiz kürsüde bulunsun diye bedel ödedim. 2010-2011 yılları arasında kanser tedavisi gördüm. Gözaltı sürecinde zorlanmaktayım. Benim özel beslenme koşullarıma ihtiyacım var. Gözaltı süresinin uzatılmasının reddine karar verilsin" ifadesini kullandı.

15 TEMMUZ’DA OLACAKLARI BİR YIL ÖNCEDEN HABER VERMİŞ

Emekli Amiral Ali Sadi Ünsal’ın 2015 yılında kumpas davalarıyla ilgili yapılan ‘sessiz çığlık’ eyleminde yaptığı konuşmada adeta FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları işaret ederek , "Harp planlarını çalıp yabancı ülke ajanlarına servis edenler, camileri de bombalar, savaş uçaklarımıza, helikopterlerimize, tanklarımıza sabotajlar da düzenlerler" dediği ortaya çıktı.

Askere ''kumpas'' planlayanları, icra edenlerin, işbirliği yapanların ve sessiz kalan sorumluların tespit edilerek yargı önüne çıkarılmasını isteyen emekli amiral Ünsal yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

"Bu ne kadar geç anlaşılır, ne kadar çok görmezden gelinir ve ne kadar çok ''ama ama'' denilerek günlük siyasetin malzemesi yapılırsa, yaşanacak acılar da o denli büyük olacaktır. Sesimizi duyurabildiğimiz kadar millete sesleniyoruz. Sorumlu makamların sahiplerini uyarıyoruz. Harp planlarını çalıp yabancı ülke ajanlarına servis edenler, camileri de bombalar, savaş uçaklarımıza, helikopterlerimize, tanklarımıza sabotajlar da düzenlerler. Donanma Komutanlığı''na sahte belgeleri, arazilere mühimmat gömenler, TSK''nin operasyonlarının başarısız olması için her türlü işbirliğini de yaparlar, komutanlarına suikastlar ve mevzideki, nöbet mevkiindeki askerlerimize pusu da kurarlar. Bunları yaparken de karşınızda değil, sizin yakınınızda, sizden biri olarak yaparlar."

İlgili Haberler