Kanser yapan bebek pudrası, aşı ve medya!

Dünyanın korona virüs salgını olarak bildiği süreç ile ilgili olarak bütün dünyada şüpheler var. Şüphelerin artmasına aşı çalışmaları yaptığı söylenen şirketlerle ilgili haberler sebep oluyor.

Doğal mutasyon sonucu geliştiği söylenen virüse karşı geliştirildiği söylenen maddelerin, aşı mantığına tamamen aykırı, haberleşme amaçlı moleküller olduğu anlaşılıyor. Bu da aşı ile ilgili haberlerin, insanları aldatmaya yönelik olduğunu gösteriyor.

***

Aşı haberleri, bazen doktorlara da soruluyor. Bir iki doktor, sanki yurt dışındaki bu aşı çalışmalarının içinde kendileri de varmış gibi "bilgi"ler veriyor! Gerçekte yaptıkları ise ilaç şirketlerinin propagandasını yapmak! Göz göre göre yalan söylüyorlar! Ve kimse bunlara, "Neden halkı kandırıyorsunuz?" diye hesap sormuyor.

Yurt dışından bağlanan bir Türk akademisyen ise hiç çekinmeden pazarlamacılık yaparak şirket ismi de veriyor ve Johnson and Johnson'ın aşı geliştirmeye çok yakın olduğunu söylüyor.

Yalnız, söz konusu şirketle ilgili bir haber, ABD ve Kanada'da bomba gibi patladı. Amerika'nın Sesi'nde yayınlanan habere göre Johnson and Johnson şirketi, kansere yol açtığı öne sürülen ve hakkında binlerce tazminat davası açılan talk pudrasının ABD'de ve Kanada'da satışını durdurma kararı aldığını açıkladı.

Şirket, bu kararın, yanlış bilgilerden dolayı ürüne olan talebin düşmesinden kaynaklandığını belirtti.

Habere göre şirket, bebek pudrasına kanserojen asbest (amyant) maddesinin karıştığı iddiasıyla tüketiciler tarafından açılan 19 binden fazla davayla mücadele ediyor. Davaların çoğu Amerika'nın New Jersey eyaletinde görülüyor.

Şirket "Johnson bebek pudrasının güvenli olduğundan kesinlikle eminiz" diyerek ürünle ilgili iddiaları reddederken bilimsel çalışmaların da ürünün güvenliğini desteklediğini açıkladı.

Dikkat ederseniz haber, şirket ağzından verilmiş, dava açanlara soru bile sorulmamış…

Tabii şimdi parayla hukuki mütalaa satın alır gibi, bilimsel rapor almak da mümkün.

Asbestin ise maruz kalındıktan yıllar sonra kansere yol açtığı biliniyor. Firmaya dava açanların çoğu, bebek pudrasına karışan asbest yüzünden akciğer zarında ve diğer organlarda meydana gelen ve tedavisi olmayan mezotelyom kanserine yakalandıklarını iddia ediyor.

***

Şimdi ABD kamuoyu gibi bütün dünyanın, aynı zamanda aşı çalışmaları da yapan şirketin bebek pudrasını piyasadan çektiğini bilmesi gerekli değil mi?

Peki bu bilgiyi Türk kamuoyuna herkesten önce kimin sunması beklenir? Söz konusu şirketin aşı çalışmalarını bir Türk profesör üzerinden halkın gözüne sokmaya çalışan televizyon kanalının değil mi?

Fakat onlardan ses çıkmıyor nedense! Yahu bu bebek pudrası Türkiye'de da kullanılmıyor mu? Türk bebeklerinin sağlıklı gelişmesi, Amerikalı veya Kanadalı bebekler kadar haklarının korunması, bunun için de bebeğine bakan bütün annelerin gelişmelerden haberdar edilmesi gerekmez mi? 

***

Bir defa iddialar doğru çıkarsa, bebek pudrası yoluyla, insanların kanser edilmesi gibi bir katliam hatta bir soykırım söz konusu demektir.

ABD'deki bu tartışmayı bildiği halde, aynı şirketin geliştirmekte olduğu aşının propagandasını yapmak ne demek oluyor peki?

Bir Türk profesörün dışarıdan, bir diğerinin de içerden, Türkiye medyasını da kullanarak bu tür şirketlerin üzerinde çalıştığı sözde aşılara daha şimdiden kefil olması, kamuoyunu yanıltmanın ötesinde insanlığa karşı işlenen bir suç değil midir?

Türk çocuklarının sağlığı, Amerikalı ve Kanadalı çocuklar kadar değerli değil midir?

 

dfs-004-001-011-001-001-001-002.jpg

Yazarın Diğer Yazıları