Kabak çekirdeğinin binbir şifası. Kabak çekirdeği hangi hastalıklara iyi geliyor. Kanserden diyabete kalp krizinden halsizliğe

Kabak çekirdeğinin binbir şifası. Kabak çekirdeği hangi hastalıklara iyi geliyor. Kanserden diyabete kalp krizinden halsizliğe
Sofraların vazgeçilmez yemişi Kabak çekirdeğinin faydaları saymakla bitmiyor. Kabak çekirdeği, bal kabağından elde edilen kavrulmuş bir tohumdur. Tam bir antioksidan deposu olan kabak çekirdeği prostat kanserinden, diyabete, kalp krizinden damar tıkanıklığına kadar iyi gelir. Peki kabak çekirdeği neye iyi gelir? Hangi hastalıkları uzaklaştırır?

Kabak çekirdeği  en çok tüketilen sağlıklı yemişler arasında bulunur. Günde bir avuç kabak çekirdeği tüketmek günlük magnezyum ve çinko ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılar.
TAM BİR ANTİOKSİDAN DEPOSUDUR
Kabak çekirdeği karotenoidler ve E vitamini gibi antioksidanlar içerir Antioksidanlar iltihaplanmayı azaltabilir ve hücrelerinizi zararlı serbest radikallerden koruyabilir. Bu yüzden antioksidanlar açısından zengin gıdalar tüketmek birçok hastalığa karşı korunmaya yardımcı olabilir. Kabak çekirdeğindeki yüksek antioksidanların sağlık üzerindeki olumlu etkilerinden sorumlu olduğu düşünülmektedir. Özetlemek gerekirse Kabak çekirdeği, hastalıklara karşı korunmaya ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilecek antioksidanlarla doludur.

MESANE VE PROSTAT KANSERİNE İYİ GELİR

Kabak çekirdeği, prostat bezinin büyüdüğü, idrar yapma problemlerine neden olan, iyi huylu prostat hiperplazisi (BPH) semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. İnsanlarda yapılan bazı çalışmalar, bu tohumları yemenin BPH ile ilişkili semptomları azalttığını buldu. BPH'li 1.400'den fazla erkekte yapılan bir yıllık bir çalışmada, kabak çekirdeği tüketimi belirtileri azalttı ve yaşam kalitesini arttırdı. Diğer araştırmalar, kabak çekirdeği veya ürünlerini takviye olarak almanın aşırı aktif mesane semptomlarının tedavisinde yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Aşırı aktif mesaneli 45 kadın ve erkekte yapılan bir çalışmada, 10 gram kabak çekirdeği ekstresinin günlük idrar fonksiyonunu iyileştirdiği tespit edildi. Kabak çekirdeği benign prostat büyümesi ve aşırı aktif mesane semptomlarını azaltabilir.

MAGNEZYUM ZENGİNİ BİR BESİNDİR
Kabak çekirdeği magnezyum bakımından zengindir. Sağlıklı magnezyum seviyeleri, kan basıncınız, kan şekeri seviyelerinin yanı sıra kalp ve kemik sağlığı için de önemlidir.

DOLAŞIM YOLLARININ DOSTUDUR KALP KRİZİ RİSKİNİ AZALTIR
Kabak çekirdeğindeki besinler, kan basıncını düşürerek ve iyi kolesterolü artırarak kalbinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir.

KAN ŞEKERİNİ DENGELER DİYABETİ ÖNLER
Kabak çekirdeği, tip 2 diyabet hastalarında kan şekeri seviyesini azaltmaya yardımcı olabilir.

SPERM KALİTESİNİ ARTTIRIR
Düşük çinko seviyeleri düşük sperm kalitesi ve erkeklerde kısırlık riski artışı ile ilişkilidir. Kabak çekirdeği zengin bir çinko kaynağı olduğu için sperm kalitesini artırabilir. Farelerde yapılan bir çalışmadan elde edilen kanıtlar neticinse kabak çekirdeğinin, insan spermini kemoterapi ve otoimmün hastalıkların neden olduğu zararlardan da koruyabileceklerini göstermektedir. Kabak çekirdeği ayrıca, sağlıklı testosteron seviyelerine katkıda bulunabilecek ve genel sağlığı iyileştirebilecek antioksidanlar ve diğer besinlerde yüksektir.
Birlikte, tüm bu faktörler doğurganlık seviyelerine ve özellikle erkeklerde üreme fonksiyonuna fayda sağlayabilir. Kabak çekirdeğinin yüksek çinko içeriği, erkeklerde sperm kalitesini ve doğurganlığı arttırmaya yardımcı olabilir.

Günlük 1 avuç tüketilen kabak çekirdeğinin vücudumuzda karşılamış olduğu vitamin ve mineral yüzdeleri şu şekildedir;

Manganez %74

MANGANEZİN FAYDALARI NELERDİR
Kemikler, bağ dokusu, kan pıhtılaşması, cinsiyet hormonu, metabolizma, kalsiyum emilimi, kan şekeri düzenlenmesi

Fosfor %57

FOSFOR VÜCUTTA NE İŞE YARAR
Diş ve kemikleri korumak için kalsiyum içeren ortaklar, etkili böbrek fonksiyonlarını destekler, hücreler için enerji üretir

Bakır %48

BAKIR NE İŞE YARAR
Sağlıklı bağışıklık sistemini korur, iyileşmeyi başlatır, hasarlı dokuyu onarır

Magnezyum %48

MAGNEZYUMUN FAYDALARI NELERDİR
300 biyokimyasal reaksiyona katılan kas, sinir fonksiyonu, kalp ritmi, bağışıklık sistemini destekler.

Çinko %23

ÇİNKO NE İŞE YARAR
Tüm hücrelerin düzgün çalışmasını sağlar.

Demir %16
 

DEMİR NE İŞE YARAR
 Oksijen taşımacılığından sorumlu hemoglobin üretmektedir, sağlıklı saç, cilt ve tırnakları destekler.

 

İlgili Haberler