Kantarın topuzu!

Çocukluğum ve görevlerim esnasında o kadar çok müsabaka izledim ki artık seçici olmaya gayret ediyorum. Evet seyrekte olsa, ya semtim Sultanahmet''in 1. Amatör Küme''deki temsilcisi Cankurtaran Spor Kulübü''nün maçına gidiyorum, ya da derbileri mümkünse kaçırmıyorum.

Diğer maçlar mı? Yok canım, sıradan maç, kulüp, federasyon, hakem camiası, hatır, nezaket, Fair-Play mi kalmış ki, zamanımı bu yokluklar manzumesi ile paylaşayım.

Açıkçası onları bir kayıp zaman sayıyorum.

O nedenle bu hafta sonu Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde Sayın Fenerbahçe Başkanı Ali Koç''un konuğu oldum. Hem zevkle bir derbi izlemek, hem de değerlendirmelerimi sizinle paylaşmak istiyordum. Lakin gördüm ki bunca yoklukta, bunca gayrete rağmen maksat hasıl olmadığı gibi "Nimet/külfet" hesabında da "terazi şaşıp ağır bir yük alınmış".

***

Beşiktaş''ı görünce ne vardı da bu takımda Sergen Yalçın bırakıp gitti demeden kendimi alamadım. Beşiktaşı izleyince Beşiktaşlı yönetici arkadaşlara ''Böyle bir takımınız var da hocanızın niye gitmesine müsade ettiniz'' demeden edemedim. Açıkçası Fenerbahçe''nin saha ve seyirci avantajına rağmen Beşiktaş''ı daha derli toplu, daha istekli gördüm. Birde bu takımın daha devre arası olmadan istifa eden hocası şimdi takımının başında olsaydı, Fenerbahçe''nin hali ne olurdu diye düşündüm.

Ve gördüm ki bu işte bir yanlış hesap ve bir orantısızlık var. Çünkü rakibi Beşiktaş''a rağmen Fenerbahçe cephesine gelince; bunca külfete rağmen, kendi saha ve seyirci avantajını kullanamayan, geçen zamana rağmen bir türlü kazanma arzusu yakalamış bir takım yaratamayan Vitor Pereira için yazık veya pes yahu demeden edemedim.

Gerçi gönderildi ama yine de vurgulamak gerekiyor... Fenerbahçe''nin hocası bu takımı oynatamıyordu. Rakibini bunaltan bir takım yaratamamış. Tabi bunu affetmeyen seyirci de sonucunda bunca külfeti üstlenen, omuzlayan, sırtlayan, Başkan ve yönetime patlıyor. Sonra? Sonra da işin tadı kaçıyor. Şimdi Türk futbolunda bir derbi ve bu müsabakanın sonucu bize bir mukayese fırsatı veriyor. Yani başında hocası olmayan bir takım var ve iyi futbol oynuyor. Başka bir takım var, kendi evinde mahkum top oynarken hocası değil Başkan aleyhinde tezahürat yapılıyor. Bence seyirci haklı dahi olsa hedef yanlış ve kantarın topuzu kaçmış.

Yazarın Diğer Yazıları