Kantinci, çocukların bıraktığı notu görünce ağladı: Haram ve kul hakkı yiyenler bu çocukları çok kıskanacak

Kantinci, çocukların bıraktığı notu görünce ağladı: Haram ve kul hakkı yiyenler bu çocukları çok kıskanacak
Muğla'nın Marmaris ilçesinde iki çocuk, karantinadan dolayı kapalı olan okulların bahçesinde oyun oynadıktan sonra su almak istedikleri kantinde kimseyi bulamayınca aldıkları suyun parasını not yazarak bıraktı. Çocukların notlarını okuyan kantinci duygulandı.

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Çamdibi Mahallesi'nde bir özel okulun 6. sınıf öğrencileri Efehan Hüseyin Karakuş ve Dağhan Hilmi Taşözü, yeni tip korona virüs salgını nedeniyle kapalı olan okullarının bahçesine oyun oynamaya geldi.

Bir süre oynadıktan sonra susayan çocuklar, okulun bahçesindeki kantinin dışarıdaki dolabından su aldı.

Kantinle ilgilenen kimseyi bulamayan çocuklar, kağıda yazdıkları "Biz Efehan Karakuş ve Dağhan Taşözü, biz okula top oynamaya geldik ve çıkışta çok susamıştık, 2 su aldık ve parasını bıraktık" notuyla 2 lira 25 kuruş bırakıp ayrıldı.

Kantin görevlisi geldiğinde notu ve parayı görünce durumu okul yönetimine bildirdi.

Çocukların örnek davranışından etkilenen okul yöneticileri, öğrenciler ve ailelerini ulaşarak kutladı.

Okulun müdürü Ahmet Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerinin davranışının kendilerini çok gururlandırdığını söyledi.

"Okul demek sadece derslerin öğretildiği bir yer değil aynı zamanda ahlaklı dürüst bireylerin yetiştirildiği bir yuvadır" diyen Ünal, çocukların davranışının örnek alınması gerektiğini ifade etti.

0x0-muglada-cocuklar-okul-kantininde-ictikleri-suyun-parasini-not-yazarak-birakti-1597931477501.jpg