Kapalı Maraş Kıbrıs nedir? Kapalı Maraş ne zaman açılıyor? Kapalı Maraş nerede? Açıldı mı?

Kapalı Maraş Kıbrıs nedir? Kapalı Maraş ne zaman açılıyor? Kapalı Maraş nerede? Açıldı mı?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Başbakanı Ersin Tatar, ortak basın toplantısıyla Kapalı Maraş’ın 46 yıl sonra açılacağını açıkladı. Basın toplantısının ardından “Kapalı Maraş nerede? Kapalı Maraş nedir? Kapalı Maraş Kıbrıs sorunu nedir?” soruları sıkça aratılmaya başlandı. Detaylar haberimizde…

Kapalı Maraş ne zaman açılıyor?

Kıbrıs savaşından önce Kıbrıs'ın tatil merkezi olarak kullanılan Maraş Sahili, 46 yıldır kapalıydı. Adeta hayalet şehre dönüşen Maraş Sahili Perşembe günü yıllar sonra açılıyor.

Bir zamanlar Kıbrıs'ın turizm cenneti olan ve şimdilerde ‘Hayalet Şehir’ olarak adlandıran Kapalı Maraş Sahili’nin 46 yıl sonra açılacağını KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar duyurdu.

MARAŞ SAHİLİ NEREDE? MARAŞ SAHİLİ KONUMU

Maraş, Gazimağusa şehrinde bulunan mahalle, Kıbrıs'ın en ünlü bölgesiydi. Yapılan anlaşmalar sonrası büyük bir kısmı yerleşim ve iskâna kapatılmıştır.

KAPALI MARAŞ NEREDE, NE ZAMAN AÇILACAK?

Maraş veya Varoşa Gazimağusa şehrinde bulunan mahalle, Kıbrıs'ın en ünlü bölgesiydi. Yapılan anlaşmalar sonrası büyük bir kısmı yerleşim ve iskâna kapatılmıştır. Kapalı Maraş 8 Ekim 2020 Perşembe günü açılacak.