Kapalıçarşı'da 44 esnaf koronadan öldü iddiası

Kapalıçarşı'da 44 esnaf koronadan öldü iddiası
Kapalıçarşı'da 44 esnafın korona virüs nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edildi. SüperHaber.com'da yer alan habere göre, ölenlerin ÇukurHan'dan olduğu belirtildi. Virüsün Kapalıçarşı'da görüldüğü iddialarına ise daha önce çarşı yönetiminden yalanlama gelmişti.

Korona virüs nedeni ile başta büyük şehirlerdekiler olmak üzere, çok sayıda AVM kapanmak zorunda kaldı. Dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Kapalıçarşı da yaklaşık 44 günden beri kapalı tutuluyor.

SuperHaber'de yer alan habere göre, ilk korona virüs vakası Kapalıçarşı’da bir kuyumcu da görüldü.

Büyük bir gizlilik içinde tedavi altına alınan kuyumcu, bir süre sonra yaşamını yitirdi. Bu vakadan sonra Kapalıçarşı, Esnaflar Derneği, Fatih Belediyesi ve İBB tarafından 3 kez dezenfekte edilmişti.

İddiaya göre  Kapalıçarşı’nın tam 40 esnafı korona virüse yakalanarak yaşamlarını yitirdi. Kapalıçarşı’nın koronaya yenik düşen 8 esnafının süryani cemaatinden oldukları öğrenildi. Öte yandan ölenlerin Çukur Han’dan oldukları ifade edildi.

DAHA ÖNCE YALANLANMIŞTI

Korona virüsün İstanbul'da Kapalıçarşı'da görüldüğü iddialarına daha önce çarşı yönetiminden yalanlama gelmişti.

Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Sosyal medyada korona virüsün görüldüğü iddia edilen kuyum dükkanının sahibi ve oğlu başka şikayetlerle gittikleri hastanede test yaptırmış ve korona virüsle ilgili sonuçları negatif çıkmıştır. Daha sonra çalışanları da aynı testi yaptırmış ve o da negatif çıkmıştır. Bu konuyla ilgili raporlar elimizdedir ve basın mensuplarıyla paylaşıyoruz."

İlgili Haberler