Kapalıçarşı’da 44 kişinin koronadan öldüğü iddia edilmişti, gerçek ortaya çıktı

Kapalıçarşı’da 44 kişinin koronadan öldüğü iddia edilmişti, gerçek ortaya çıktı
Kapalıçarşı’da 40 küsur esnafın korona virüs nedeniyle hayatını kaybettiği, bu esnaftan 15’inin Süryani olması nedeniyle kilisede defnedildiği için olayın dikkat çekmediği iddia edildi.

TOLGA ŞAHİN/ YENİÇAĞ- ÖZEL HABER

Kapalıçarşı’nın içinden edinilen bilgilere göre, çarşıda çok sayıda vatandaş korona virüs pozitif çıktı ve hastalığı ilaçla ayakta atlattı. Diğer yandan Kapalıçarşı’da 40 küsur esnafın korona virüsten dolayı hayatını kaybettiği, bu esnaftan 15’inin Süryani olması nedeniyle kilisede defnedildiği ve bu nedenle olayın dikkat çekmediği iddia edildi. Ayrıca çarşının kapalı olması nedeniyle esnafın virüsü Kapalıçarşı’dan kapmadığı belirtildi.

İDDİALARLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

AVM'lerin açılma kararının ardından Kapalıçarşı yönetimi değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada Kapalıçarşı esnafından 44 kişinin öldüğü iddiasıyla ilgili olarak,

"Aldığımız tedbirler ve önlemler ile çarşımızda hasta veya ölümlerin olmaması için elimizden geleni yapıyoruz" bilgisi verilen açıklamada, " Bu süreçte çarşımız esnaflarından 7 acı kaybımızın olmuştur. Hayatını kaybeden esnaflarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz.  

Kapalıçarşı 40 gündür kapalı olduğu için bahsi geçen bu 44 kişinin, hastalığı evlerinde ya da bulundukları ortamda almaları da mümkündür. Bunun Kapalıçarşı'ya mâl edilmesi doğru bir yaklaşım sergilememektedir. Bu içeriklerle yayınlanan haberler 'İçinden Dünya Geçiyor' dediğimiz, günlük ortalama 150 bin yerli yabancı ziyaretçi sayısına sahip, 559 yıllık tarihi çarşıya zarar vermektedir" ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler