Yollar kar nedeniyle kapanınca kafa travması geçiren çocuk saatlerce yardım bekledi

Yollar kar nedeniyle kapanınca kafa travması geçiren çocuk saatlerce yardım bekledi
Ağrı'da buzlanan yolda yürürken kayarak kafasının üstüne düşen çocuk kafa travması geçirdi. Hemen sağlık ekiplerine haber veren aile yardım gelmesini bekledi. Sağlık ekipleri kar yağışı sebebiyle kapanan yoldan geçebilmek için Van Belediyesi'nden yardım istedi. Karla mücedale ekiplerinin 7 saatlik çalışması sonucunda sağlık ekipleri ambulans ile Muhammet Ay ve yakınlarını hastaneye ulaştırdı.

Yollar kapanınca saatlerce yardım beklediler

DHA'nın haberine göre, Ağrı Diyadin'in Dedebulak köyünde, buzlanan yolda düşen ve kafa travması geçiren Muhammet Ay için yakınları, 112'yi arayarak yardım istedi. Van'ın Çaldıran ilçesine 9 kilometre uzaklıktaki köye ulaşan sağlık görevlileri, yolun kardan kapalı olması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinden yardım istedi.
Ekipler, yaklaşık 7 saatlik zorlu çalışma ile köy yolunu açarak, sağlık ekiplerinin hastaya ulaşmasını sağladı.
İlk müdahalesi köyde yapılan çocuk, ambulansla Çaldıran Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Tedaviye alınan ve sağlık durumu iyi olan çocuğun yakınları ise Van Büyükşehir Belediyesi ve sağlık ekiplerine teşekkür etti.

buzlu-yolda-dusup-kafa-travmasi-geciren-cocuk-7-saatlik-calismayla-hastaneye-ulastirildi-5344-dhaphoto5.jpg
buzlu-yolda-dusup-kafa-travmasi-geciren-cocuk-7-saatlik-calismayla-hastaneye-ulastirildi-5344-dhaphoto2.jpgbuzlu-yolda-dusup-kafa-travmasi-geciren-cocuk-7-saatlik-calismayla-hastaneye-ulastirildi-5344-dhaphoto1.jpg