Kara Harp Okulu fena karışmış

Kara Harp Okulu fena karışmış
Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz'ü derdest eden Kurmay Başkanı Albay İlhami Polat'ın emir eri Ömer Faruk Ö. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananları anlattı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz'ü derdest eden Kurmay Başkanı Albay İlhami Polat'ın emir eri Ömer Faruk Ö.'nün ifadesi ortaya çıktı.

"Tanık olarak dinlenen Ömer Faruk Ö.,İlhami Polat, Yüzbaşı Ömer Ergenekon ve Kurbay Yarbay Sait Tosun'la ilgili olarak şunları anlattı:

BOĞUŞMA SESLERİ GELDİ

İlhami Polat ile Tolga Sıçrar birlikte bahçede bulunan okul komutanının yanına gittiler. Bir süre sonra gittikleri yerden gürültüler gelmeye, boğuşma sesleri gelmeye başladı. Daha sonra Polat "Çocuklar korkulacak bir şey yok, Anayasa askıya kaldırılmıştır, TSK yönetime el koydu. Emir komuta artık bizdedir. Okul komutanınız size insan gibi davranmadı, siyasiler ile işbirliği yapıyor, vatanı satıyor. Ben onu gözaltına aldım" dedi.

"KOMUTAN ARTIK SİZSİNİZ"

Polat, makamından bir telefon görüşmesi yaptı. Kerim Acar ile görüştü, ben bu esnada koridordaydım. İlhami Polat, telefonda konuştuğu kişiye"Dekanım okul komutanını tutukladım, okul komutanı artık sizsiniz, gelin makamınıza geçin" dedi.

"ÇIKMAK İSTEYENİ VURUN"

Devamlı Tolga Sıçrar yanına girip çıkıyordu. Aralarında da konuşmalarında "8 kişiyi zapt edemedik, bağlayamadık, bizi perişan etti" şeklinde sözler söylüyorlardı. Polat, saat 23.30 civarında "Kimse içeri giremez, çıkamaz, nizamiyeye girmek isteyenleri veya nizamiyeden çıkmak isteyenleri vurun" şeklinde emir verdi.

SİVİL OLARAK GİTTİ

Polat, saat 09.45 sularında yanılmıyorsam, okuldan ayrıldı. Sivil kıyafeti ile çantasını alarak gitti. Olaydan 1 hafta sonra Polat'ın odasında arama yapıldı. Arama sonrasında Oktay Albay odayı temizlememi istedi. Odayı temizledim. Polat'ın kıyafetlerini toplarken kıyafetleri yere atarak topluyordum. Bu esnada attığım eğitim kıyafetinin cebinden dışarıya bir kağıt çıktı. İsimler, numaralar, telsiz kodları yazıyordu. Kağıdın üzerinde de 'ROKETSAN' ibaresi vardı. Bu kağıdı Etem Keleş Albay'ıma teslim ettim.

ALBAY POLAT'IN EŞİ EŞİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Habertürk'ün haberine göre, Halen firari olan Polat'ın hakim eşi Suzan Polat, kısa süre önce HSYK tarafından görevden uzaklaştırıldı. Suzan Polat, Gölbaşı Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında tutukladı. Suzan'ın kısa bir süre önce kocasına boşanma davası açtığı öğrenildi.