Kara Kuvvetleri’ne FETÖ operasyonu

Kara Kuvvetleri’ne FETÖ operasyonu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yönelik FETÖ soruşturması kapsamında 48'i asker, 3'ü kamu çalışanı olmak üzere 51 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara'daki FETÖ soruşturmasında Kara Kuvvetleri bünyesindeki 48'i asker, 3'ü sivil imam 51 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Yapılan bilgilendirmede, "ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı'nca KARA Kuvvetleri  Komutanlığı   bünyesindeki  asker şahıslardan FETÖ' nün MAHREM İMAMLAR ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, ankesörlü, kontörlü büfe telefonlarından PERİYODİK ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen   1 YARBAY, 5 BİNBAŞI, 7 YÜZBAŞI, 35  ÜSTEĞMEN   TOPLAM   48   ASKER ŞÜPHELİ  ile 3 Kamu Çalışanı  SİVİL MAHREM İMAM olmak üzere TOPLAM   51  ŞÜPHELİ   hakkında 26.11.2018 tarihinden itibaren gözaltı kararı verilmiştir. Gözaltına alınan ASKER  şüphelilerin 43 ü MUVAZZAF ASKER OLUP  HALEN GÖREVDEDİR.  Gözaltı işlemleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele   Şube Müdürlüğünce  devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi.