Dün gece uyumayan İstanbul için yeni uyarı geldi

Dün gece uyumayan İstanbul için yeni uyarı geldi
İstanbul'da şiddetli yağmur ve peş peşe çakan şimşekler dün geceyi kabusa çevirirken, megaşehir için yeni uyarı geldi. Karadeniz üzerinden İstanbul'a 3. dalga yağış geliyor ve yağış treni oluştu.  Bu durum su baskınları yaşanması anlamına geliyor.

Şimşek sayısı 7 bini aşmıştı

İstanbul''da yağışlı hava etkili oluyor. Kurban Bayramı''nın ilk gününün gecesinde kuvvetli sağanak yağış ve çakan şimşekler İstanbullulara kabusu yaşattı. Peş peşe çakan şimşekler gökyüzünü aydınlatırken, gece boyu vatandaşlar uykularından oldu. 

Esenyurt başta olmak üzere kuvvetli yağış nedeniyle çok sayıda evin bodrum katları sular altında kaldı. Özellikle Büyükçekmece, Beylikdüzü, Eyüp ve Başakşehir''de çakan şimşekler korku yarattı. Paylaşılan ''şimşek haritası'' ise yaşananların boyutunu adeta gözler önüne serdi.

Havaforum''dan yapılan paylaşımda, İstanbul''da saat 05.15 itibarıyla çakan şimşek sayısı 7 bin olarak kaydedildi. Ayrıca, "Uzun süre unutulmayacak bir gece yaşanıyor... " ifadesi kullanıldı.

KARADENİZ, YAĞIŞ POMPALIYOR

İstanbul''da etkili olan kuvvetli yağışla ilgili yeni bir uyarı geldi. Havaforum''dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"İstanbul, Sarıyer''de metrekareye düşen yağış miktarı 81 kilogramı geçti. Yağışlar halen devam ediyor... Karadeniz üzerinden 3. dalga geliyor. Karadeniz, adeta İstanbul''u hedef almış gibi. Karadeniz''den İstanbul üzerine yağış treni oluştu. Bu durum bodrum katları için su baskını riskini yüksek seviyeye çıkarıyor."

Öte yandan Esenyurt''ta şiddetli yağış sonrası birçok işyeri ve bodrum kattaki evi su bastı. Su basan bölge drone ile havadan görüntülendi.

Yapılan son uyarıların ardından Pınar ve Yeşilkent Mahallesi''nde birçok işyeri ve evi su bastı. Taşkınlara sebep olan dere ve bölgesi gün ağarınca drone ile havadan görüntülendi.
 

İlgili Haberler