Karagümrük, Gaziantep'e karşı beraberliği aldı

Karagümrük, Gaziantep'e karşı beraberliği aldı
Süper Lig’in ikinci haftasında Gaziantep FK ile Fatih Karagümrük mücadele etti. Karagümrük, 1-0 önde götürdüğü maçı üst üste yediği gollerle 2-1 geriye düştü ancak 90+4'te bulduğu golle 1 puanı aldı.

Karagümrük bir puanı aldı

Süper Lig’in ikinci haftasında Gaziantep, kendi sahasında Fatih Karagümrük’ü ağırladı.

Karşılaşmanın başında iki takım da savunma arkasına attığı toplarla etkili olmaya çalıştı.. 

Maçın ilk dakikasında  Güray'ın sol kanattan ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında yaşanan karambolde top kaleci Aykut'ta kaldı.

5. dakikada Gaziantep'te Güray'ın pası ile sol kanattan Morais bindirdi, yaptığı ortada Ramazan'dan seken top kornere gitti.

7. dakikada Darri'nin pası ile Ndao savunmanın arkasına sarktı. Ancak şut açısını bulmak isterken Kana-Biyik araya girdi ve topu kornere gönderdi.

9. dakikada Djilobodji'nin sağ çaprazdan ceza sahasının soluna doğru havalandırdığı topa Maxim gelişine vurdu. Top üstten auta gitti.

Gaziantep FK, maçın 10. dakikasından sonra oyunu Fatih Karagümrük yarı alanına yığarken daha çok sol kanattan atak yapıyor.

19. dakikada hızlı gelişen Gaziantep FK atağında Maxim sol kanattan süratle ceza sahasına doğru sokulmak istedi. Roco araya girdi. Pozisyonun devamında hakem Maxim'in Roco'ya faul yaptığını tespit etti.

Dakikalar 21'i gösterdiğinde net bir pozisyon yaşandı. Ndao'nun sağ kanattan penaltı noktasına doğru çıkarttığı topa Sabo gelişine sert vurdu. Top az farkla üstten auta gitti.

24. dakikada Karagümrük net bir fırsatı değerlendiremedi. Ndao'nun pası ile sağ kanattan topla buluşan Ramazani rakibinden şık bir çalımla sıyrılıp ön direğe pasını çıkarttı. Savunma son anda araya girip topu kornere gönderdi.

Karagümrük aradığı golü 25. dakikada buldu. Sağ kanattan arka direğe doğru kullanılan köşe vuruşunda Roco'nun indirdiği topa Zukanovic, dar açıdan güzel bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

Gaziantep golden sonra üst üste fırsatları değerlendiremedi. Hızlı gelişen Gaziantep FK atağında Kenan ceza sahasında topla buluştu. Çapraz pozisyonda kaleci ile karşı karşıya durumdayken vuruşunu yaptı. Aykut gole izin vermedi.

28. dakikada ise Güray sol çaprazdan sert vurdu. Aykut uzak köşeye giden topu çelmeyi başardı.

Aynı dakika içinde ise bu sefer Karagümrük 2. gol fırsatını kaçırdı. Ramazan sağ kanattan bir kez daha sıfıra inip pasını çıkarttı. Topla buluşan Vato, tek pasla Sobiech'i gördü. Sobiech uygun durumda vuruşunu yaptı. Günay topu ayakları ile çeldi.

34. dakikada Hızlı gelişen Karagümrük atağında sol kanatta topla buluşan Darri, ters kanattan bindiren Ndao'yu gördü. Ndao, sağ çaprazdan plase bir vuruş denedi. Top yandan auta gitti.

İKİNCİ YARI

Karşılaşmada ikinci yarı düşük tempoda başladı. 

49. dakikada Karagümrük net bir fırsatı kaçırdı. Ndao'nun sağ kanattan verdiği pasla topla buluşan Mevlüt'ün vuruşunda Günay gole izin vermedi.

52. dakikada Gaizantep FK beraberlik golünü buldu. Sağ kanattan Maxim'in kullandığı köşe vuruşunda arka direğe seken topu Kana-Biyik tamamladı ve skora dengeyi getirdi.

Golden 6 dakika sonra ise Gaziantep 2. golü buldu. ato'nun kaptırdığı topla başlayan atakta Maxim, sol çaprazdan ceza sahasına sokulup Muhammet'i savunma arkasına kaçırdı. Muhammet dar açıdan aşırtma bir vuruş denedi. Kaleci Aykut'tan seken topu arka direkte Andre tamamladı ve takımını öne geçirdi.

60. dakikada Karagümrük beraberlik golü fırsatını kaçırdı. Ceza sahasında sol çaprazda topla buluşan Darri, uzak direğe doğru plase bir vuruş yaptı. Top az farkla yandan auta gitti.

Gaziantep, galibiyet golünü bulduktan sonra kendi yarı alanına çekildi.

Dakikalar 94'ü gösterdiğinde Karagümrük beraberlik golünü attı Sağ kanattan uzun kullanılan taç atışında arka direğe seken topa Zukanovic vurdu. Mevlüt bu topa dokunarak fileleri havalandırdı ve skora dengeyi getirdi.

Ayrıntılar geliyor...