Karakas'taki Atatürk heykeli...

Önceki gün Maduro'nun içinde bulunduğu durumu ele almıştım. Küçük bir çikolata benzerine 54 litre benzin alınışını Cüneyt Özdemir'in ağzından aktarmıştım. Amacım, Venezuela'nın düştüğü ekonomik açmazdı. Aynı gece belediye basın müşavirlerinin duayeni Mustafa Holoğlu aradı. Söylediklerini buraya almak zorunda bıraktı. Tarihe kayıt düşme açısından her cümlesi belge niteliğinde. Buyurun okuyun. Tabii Cüneyt kardeşim de. O da eksik bıraktıklarını öğrenmiş olur:

"Cüneyt Özdemir Venezuela için hazırladığı 5N1K'da pek çok şeyi eksik bıraktı. Oysa atv'den Melih Altınok başkent Karakas'ta bu ülkeyi anlatırken, Atatürk anıtını gösterdi. Hatta kaidedeki yazıyı bile okudu. Anıt 30 Ağustos 1998'de Santa Sofia Meydanı'na yerleştirilmişti. İstanbul'un Kıraç Belediye Başkanı Sonnur Yalnızoğlu ve kardeş belediye başkanı İvonna Attas (Karakas/Baruta) işi organize ettiler. Büyükelçimizin de bulunduğu törende Türkü Baba (Fatih Kısaparmak) ile eşi Şebnem de oradaydılar.

Töreni Arena ekibinden Haluk Şahin ve kameraman Metin Kararslan görüntüleyip 10 Kasım 1998'de Star TV'de yayımladılar.

Gerçek kahraman

Atatürk'ümüzü Latin Amerika topraklarına taşıyan bir bayan belediye başkanı olduğuna dikkat çekmek isterim. Yalnızoğlu o zaman Kıraç belediyesi başkanı olduğu gibi bölgede bu görevde olan ilk bayandı. ANAP'lı Yalnızoğlu meclis üyelerini de Venezuela'ya getirmişti. Bu bir yerde Türk kadınının başarısıydı.

Atatürk anıtını göremeyen Cüneyt Özdemir, dilerim hatasını anlamıştır.

Şimdinin bayan adayları

Öte yandan Trakya'nın 1994-1999 yıllarındaki tek bayan başkanı Hülya Gürman daha önce görev yaptığı Büyükmandıra'ya (Babaeski'ye bağlı) yeniden aday oldu. 31 Mart'ta MHP'yi temsil edecek.

İYİ Parti'nin Muğla Menteşe'den adayı ise Ziraat Mühendisi bayan Ayçin EvgeçDalgıç. Yani bir başka hanım. İkisine de başarılar."

Zammın yeni adı GÜNCELLEME

Uzun zamandır bulunamayan 41 önemli ilaç yeniden eczane raflarında. Malum medya olayı zafer gibi gösterip propagandaya dönüştürdü. Kimi, haberi yalın şekilde verdi. Bunlar sadece müjde havası bastılar. Bazıları, yeni fiyatlardan hiç söz etmedi sadece "güncelleme yapıldı" demekle yetindiler.

Devr-i iktidarda "zam yapıldı" demek artık kabahat. Önce fiyatları artır sonra "aradığınız ilaçlar artık bulunuyor" deniyor. Kimse de çıkıp sormuyor: "Paradan ne haber?" Sayın Bakan Fahrettin Koca'dan rica etsek de, eski ve yeni fiyatları açıklasa!

***

Hoş geldin Simge

Ekranların gülen yüzü oldu. Zekâsı ve bilgi birikimiyle kısa sürede zirveye oturdu. Politikadan teknolojiye kadar her alanda kusursuz sunum ve programlar yaptı.

Doğa kanunları onun da kapısını çaldı ve gönlüne göre bir evlilik yaptı. Oğulları oldu. Geçenlerde aklıma düştü "bu kız ne zaman işine dönecek diye!"

NTV'deki anonsları görünce gerçekten sevindim. Bu sefer değişik bir formatla ekrandaydı. "Bana Söz Ver" isminin uygun düştüğünü söyleyebilirim. Lüzumsuz uzatmalar yapmıyor. Bir veya iki konuk alıyor. Haftanın beş günü 18.10'da başlıyor. Sorular iyi hazırlanıyor.

Sansür

Eleştirim, Simge Fıstıkoğlu'na değil. Kimi misafirlerine. Örneğin teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu, kendi kendini pohpohlamaktan fenalık getirdi. Mehmet Barlas'da hiçbir değişim olmadığını da fark ettik. Simge, Süleyman Demirel ve Turgut Özal'dan anılarını sordu. Barlas, Özal'dan birtakım şeyler anlattı. Demirel'i es geçti. Oysa, Barlas'ın dumanı tütmekte olan son kitabının adı "Dün, dündü."

Yani Baba'dan esinlenme. Anlaşılan meslek büyüğümde yeni bir taraf yok. Her iktidarın dümen suyunda gitmeyi sürdürüyor.

***

Yanlış anlaşılma

Bazı mesajlara yer açmakta zorlanıyorum. Boşluk buldukça aralara yerleştiriyorum. Memnuniyet duyduklarımın başında Hüseyin Movit için yollanan "geçmiş olsun dilekleri" gelmekte. Nail Güntürkün şahsında böylesi mesaj yollayanlara teşekkür ediyorum.

Bunların arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Mumcu'nunkine de değineceğim. Sayın hocamın yanlış anlamasına sebep olduğumu anladım. Movit'in tedavisi sırasında bir süreliğine özel hastaneye götürülmesi, fazla ilgiden dolayı gerçekleşti.

Yoksa İ.Ü. Tıp Fakültesi (Çapa) şu anda hastalara en fazla ilgi gösteren kurumlardandır. Hele Uzman Celalettin Küçük için "mükemmel doktor" tanımlaması bile övgü için eksik kalır.

GÜNÜN SÖZÜ

Gerçek erdem, yaşamı aklın yönetmesidir. Spinoza

 

Yazarın Diğer Yazıları