Karamollaoğlu: "Artık milletvekillleri de konuşamayacak"

Karamollaoğlu: "Artık milletvekillleri de konuşamayacak"
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, yeni Meclis iç tüzüğünü eleştirdi. “Gazeteci konuşamıyor, akademisyen konuşamıyor, işçi konuşamıyor, işveren konuşamıyor” diyen Karamollaoğlu, “Artık milletvekili de konuşamayacak” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,  yeni Meclis iç tüzüğü ile ilgili sosyal medya hesabı Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

İşte Karamollaoğlu’nun o açıklamaları:

“MECLİS NE KADAR GÜÇLÜ OLURSA…”

TBMM’nin 26. dönem 3’üncü yasama yılı 1 Ekim itibariyle başladı, yeni dönemin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. TBMM millet iradesinin yegâne tecelligahıdır, çözümün nihai adresidir. Meclis ne kadar güçlü olursa, Türkiye o kadar güçlenir.

“ARTIK MİLLETVEKİLİ DE KONUŞAMAYACAK”

Deniyor ki, ‘Meclis yeni dönemde çok hızlı çalışacak’ Niye? İç tüzük değiştirildi. Milletvekilleri artık istedikleri zaman konuşamayacak. Konuşma hakkı alsalar bile 5 dakikadan fazla konuşamayacak, bazı durumlarda 3 dakikaya bile indiriliyor. Gazeteci konuşamıyor, akademisyen konuşamıyor, işçi konuşamıyor, işveren konuşamıyor. Artık milletvekili de konuşamayacak.

“DÜNYA 5’TEN, TÜRKİYE 1 KİŞİDEN BÜYÜKTÜR”

Bu yeni dönemde Meclis’in en önemli sınavı uyum yasaları olacak. Şimdiden ikaz etmeyi bir vazife biliyoruz. ‘Güç bizde yeterli çoğunluğumuz var, istediğimizi yaparız’ mantığı ile hareket edilmemelidir. Nasıl ki, dünya 5’ten büyükse, Türkiye’de 1’den büyüktür. Meclis 1 kişinin, 2 kişinin veya tek bir partinin değil 80 milyonun temsilcisidir. Hiçbir kişi, kurum veya makamın vesayeti altında olmamalı, vesayeti altına sokulmamalıdır. 

İlgili Haberler