Karamollaoğlu: "Borçla çalışma yapılmasını istemiyoruz"

Karamollaoğlu: "Borçla çalışma yapılmasını istemiyoruz"
Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde partisinden aday olan ve seçilen belediye başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde partisinden aday olan ve seçilen belediye başkanlarını Ankara’da topladı. Belediyelerde izlenecek yol haritası başta olmak üzere Milli Görüş Belediyeciliğinin efsane hizmetleriyle ilgili projelerin ele alındığı toplantıda Karamollaoğlu, belediye başkanlarına hitap etti.

BELEDİYE BAŞKANLARI KOORDİNASYONLU HAREKET EDECEK

Karamollaoğlu, belediye başkanlarının birlikte hareket edeceklerini belirterek, birçok bölgede belediye başkan adaylarının baskı altında seçim çalışması yürüttüğünü söyledi. Yapılacak hizmetlerle Milli Görüş belediyeciliğinin ön plana çıkarılacağını ifade eden Karamollaoğlu, önceki dönem belediye başkanlarıyla koordinasyonlu hareket edildiğini hatırlatarak, “Her bölgenin yapısı ve şartları birbirinden farklıdır. Vatandaşların ihtiyaçları neyse hepsi giderilecek. Başarılı çalışmalar yapacağınıza inanıyorum.  Birlikte hareket edersek daha güzel işlere imza atacağız” dedi.

BORÇLA ÇALIŞMA YAPILMASINI İSTEMİYORUZ

Mali yönden belediyelerin sıkıntı içinde olduğunu kaydeden Karamollaoğlu, “Bu sıkıntıdan kurtulmak için yollar aranabilir.  Hükümetten baskı gelebilir. Çünkü hükümetin mali kaynağı geçmişe nazaran azaldı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan bizim önceden genel olarak söylediklerimizi şimdi belediyeler için söylüyor. Erdoğan, ‘belediyelerde yapacağınız işlerin yüzde 40’ı tamamlanmamışsa bırakın. Yüzde 70’i tamamlananları yapın’ diyor. Bu aslında yüzde 70’inin altındakileri de bırakın manasına geliyor.  Bu kaynakların ne kadar azaldığının bir göstergesidir. Birinci meselemiz paranın israf edilmemesidir. İsrafta halka doğrudan fayda sağlamayacak harcamaları israf olarak görüyoruz. Biz borçla çalışmaların yapılmasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.