Karamollaoğlu: "Yorumum AKP’ye dert oldu"

Karamollaoğlu: "Yorumum AKP’ye dert oldu"
SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Çamlıca Camisi'ne ilişkin sözlerinin AKP'ye "dert" olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Çamlıca Cami hakkında "İstanbul’da Çamlıca’nın tepesine 60 bin kişilik cami yapmak gelir? Bir kere doldursunlar ellerini öperim. ‘Şu ihtişama bak ya, nereden nereye geldik Türkiye olarak’ derseniz, işte hapı yuttuğumuzun resmidir bu'"  sözlerinin AKP'ye "dert" olduğunu söyledi. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Çamlıca camisi için kullandığı ifadelerin “cami karşıtıymış gibi” bir algı yaratılmakta kullanıldığını söyledi.

Karamollaoğlu, “Son günlerde Çamlıca Camii hakkındaki bir yorumum AKP’ye dert oldu, bizim gayemiz sadece bir ikaz yapmaktı,” diye başladığı açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Mesele Camii meselesi değil, gösteriş merakıyla israfın İslam’a hizmet diye takdim edilmesidir. Hal böyleyken bir de camii karşıtıymışız gibi bir algı oluşturma çabası var. Bu arkadaşların her türlü algıyı oluşturma becerisi var, bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Fakat algılarla artık bu gemi daha fazla yürümüyor, bunu da kendileri çok iyi biliyor. Bizim ne söylediğimizi çok iyi anlıyorlar ama, söylediğimiz hakikatler işlerine gelmiyor. Gösterişin ibadetin özüne aykırı olduğunu Müslümanlar çok iyi bilir. Asıl itibar; ahlakımızadır, adaletimizedir. Ahlakımızla, adaletimizle gösteremediğimiz inancımızı, çok büyük mabetler inşa ederek nasıl gösterebiliriz? İnsanı yüceltmeliyiz, duvarları değil.”

KARAMOLLAOĞLU NE DEMİŞTİ?

Temel Karamollaoğlu, partisinin haftalık gündem değerlendirme toplantısında ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunduğu sırada yapımı yeni tamamlanan Çamlıca camisini eleştirmiş, “Hangi akıllının başına İstanbul’da Çamlıca’nın tepesine 60 bin kişilik cami yapmak gelir? Bir kere doldursunlar ellerini öperim. İçeriye giren dışarıya nasıl çıkacak? Günün en az 7-8 saatini vermesi lazım ki, orası dolsun. Bunu bile idrak etmeden, dışarıdan bakıldığı zaman ‘Şu ihtişama bak ya, nereden nereye geldik Türkiye olarak’ derseniz, işte hapı yuttuğumuzun resmidir bu” ifadelerini kullanmıştı.

Karamollaoğlu, seçim gündeminden bir an önce çıkılıp ekonomik problemlere odaklanılmasını tavsiye ettiği açıklamasında “Bakınız seçimden sonra akaryakıttan, sigaraya birçok ürüne zam gelmeye başladı. Şu an çarşı pazarda soğan kilogram fiyatı 10 lirayı buldu. Soğan bulamıyoruz artık. Bu rakamlar bu zamlar derinleşen krizin habercileri durumunda. Eğer ekonomideki bu gidişat durdurulamazsa önümüzdeki süreç daha da sıkıntılı geçecek. Ekonomi Bakanlığı mevcut durumu düzeltecek hiçbir çalışma yapamayacak. Kahin değilim ama 16 yıldır bu arkadaşların nasıl politika yaptıklarını iyi biliyorum” ifadelerini kullandı.