Karamollaoğlu'ndan ittifak açıklaması! Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu...

Karamollaoğlu'ndan ittifak açıklaması! Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu...
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı yeni partilerle ittifak için görüşme halinde olduklarını açıkladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gazeteci Kemal Öztürk'e gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de siyasetin yeniden şekillendiğini vurgulayan Karamollaoğlu, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu liderliğinde iki yeni partinin kurulduğunu söyledi ve "İttifakları değişebilir, yeni ittifaklar kurulabilir. Görüşmelerimiz, dirsek temaslarımız var" şeklinde konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI'NA TEPKİ

Cumhur İttifakı'ndan yapılan "Biz ölene kadar ittifaka devam edeceğiz" şeklindeki açıklamaları eleştiren Karamollaoğlu, "En kolay dağılan bu gibi iddialarla ortaya çıkan ittifaklardır. O zaman tek parti olun. Neden birleşmiyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

 İLK YENİÇAĞ DUYURMUŞTU

Yeniçağ, 30 Eylül'de yaptığı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakın bir kaynağa dayandırdığı haberde, Saadet Partisi ile yeni kurulacak iki partinin ittifak yapacağını duyurmuştu.

Haberde, "AKP’den ayrılan ve partileşme yolunda ilerleyen Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın seçimlere ittifak halinde gireceği ve bu ittifakta Saadet Partisi’nin de yer alacağı öne sürüldü" ifadelerine yer verilmişti.

İlgili Haberler