Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Karanlık mahfillerin hesabı...

Karanlık mahfillerin hesabı...

Kiralık katiller ve tetikçilerin ideolojisi olmaz. Ceplerine indirdikleri nakit ile eylemleri sonucu oluşan kaostan nemalanırlar. Ergenekon kumpasındaki hukuksuzluk esnasında insanlık adına uğradıkları haksızlığa karşı çıkmıştım. Lakin "40 yıllık Kani olmuyor Yani" misali asıllarına döndüler. Tamamen "Duygusal sebepler" ile saraya yanaşıp, iktidarın istisnasız ortaklığından pay kapma peşindeler. Yuh olsun bile diyemiyoruz. Solculuk adına "Faşist Le Pen"i bile desteklediler. Kıbleleri Çin''i de ideolojik olarak değil, 3-5 kişinin ticari ilişkileri adına kutsayıp, insanlık dışı uygulamalarla karşı karşıya bulunan Doğu Türkistanlıları, utanmadan, arlanmadan "Terörist" ilan edecek kadar ahlaksızdırlar. Tarikat yapılanması gibi gelenekleri vardır. 50 yıldır şeyhleri aynıdır. Ailesi kutsaldır. Tekmili birden "Lejyoner"dir. Fikri namusu olanlar "Ajan" ilan edilip ya ihraç edilmiştir ya da istifaya mecbur bırakılmıştır. İyi niyetli bazı emekli askerleri nitelikli dolandırmışlardır. İşleri güçleri pazarlık yapıp, şeyhleri ve ailesini refah içinde yaşatmaktır. Toplam bayi satışları 1500 bile değildir. Aylık 50 bin Dolar olan Digitürk ücretini kimin ödediği meçhuldür. Ama boş teneke misali sesleri çok çıkar. Önlerine gelene kara çalıp sonra da çark etme gibi tedavisi mümkün olmayan hastalıklara düçar olmuşlardır.

***

Mansur Yavaş''ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylıkları esnasında pazarlık yaparak bir daire başkanlığı, bir genel müdürlük kapmak için ne kadar çabaladıklarına bizzat şahidim. Sayın Yavaş "Asla" deyip kestirip attığı için şimdi "Melih Gökçek''in sözcülüğü"ne soyundular. Ne de olsa "Paralı askerler"... Mansur Yavaş başkanlığındaki belediyenin her şeyi şeffaf... İhaleleri, personeli, çalışmaları. Gökçek''ten ve Saraydan aldıkları talimat ile "Çift maaşlı 24 personeli" sözde ortaya çıkarmışlar. Birincisi ticari sicil ve sanal ortamda bunların hepsi zaten biliniyor. İkincisi mevzuata göre yönetim kurulu üyelikleri yasaya uygun. Üçüncüsü, Yavaş görevi devralınca "Arpalık" olarak bilinen yönetim kurulu üyeliklerinin maaşını 4 ile 6 bin TL arasına indirdi. Personel maaşlarına zam yapıp bayram ikramiyeleri verirken 3,5 yıl da yönetim kurulu üyelerine zam yapmadı. Kadrosuna liyakatli, devlet hizmet tecrübesi olanları kattı. Ancak, Ankara Büyükşehir Belediyesinde görev üstlenen personelin emekli maaşları yarı yarıya azalınca bazılarının mağduriyetini gidermek için ek maaş ile telafi adına yönetim kurulu üyesi olarak atadı. Ek kazançları 200-300 bin TL. değil. 4 ile 6 bin TL. Ve 30 binlik personel arasında bunların sayısı 24... Cumartesi-pazar dahil günde 18 saatten fazla mesai yapan; daire başkanlığı, şube müdürlükleri yapmış nitelikli insanlar vardır.  Yıllarca hizmet ettikleri devlet görevinden aldıkları emekli maaşları 4 ile 8 bin TL. arasında kesintiye uğradığı için hukuk ve hak adamı Mansur Yavaş tarafından mağduriyetleri giderilmiştir hepsi bu. 3-5 ve hatta 8-10 ayrı ballı maaşları yoktur. Hedef tahtasına koydukları özel kalem müdürü Yüksel Arslan''ı 40 yıldır tanırım. Türk Milliyetçisidir. İradesini tarikat ve cemaatlere asla teslim etmez. Sağlık Bakanlığı''nda başarı ile Daire Başkanlığı yapmıştır. Henüz borcunu bitiremediği tek evi sanıldığı gibi Çukurambar''da değil, Şentepe''dedir. Güvenlik tedbirleri gereği ve yasal olarak "lojman" hakkı olmasına rağmen "İhtiyaç sahibi personelin kullanımı" için tahsis edilen lojmanı kabul etmemiştir.

AKP hükümeti kaybettiği büyükşehirlerin acısını hazmedemediği için görevlendirdiği müfettişler başta Ankara olmak üzere evrakları didik didik ettikleri halde iğne ucu kadar delil bulamamıştır. "Yargısız itibar infazı" adına isimsiz ihbarlar, gizli tanıklar ile başlattıkları yasa dışı operasyonlardan da hukuki sonuç alamayacaktır.

3 yıldır süren soruşturmalardan sonuç alamayacağının farkına varan iktidar önümüzdeki günlerde sudan sebepler, isimsiz gizli itirafçılar ifadesi ile bazı belediyelere "Kayyum" atamaya hazırlandıkları iddiaları Ankara kulislerinde çalkalanmaktadır. Bir bardak suda fırtına koparmaya çalışanların ekmeğine yağ süren "Ağacın kurtları"na da sıra geleceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Avustralya''nın millî oyuncağı "Bumerang" gelip sahibini bulur. Vesselam...

Yazarın Diğer Yazıları