Karantina firarisi sokakta maskesiz yakalandı

Karantina firarisi sokakta maskesiz yakalandı
Düzce'de yapılan denetimlerde korona virüs salgını tedbirleri kapsamında karantinada olması gereken Oğuz Yaman sokakta yakalandı. Polislere karşı gelince gözaltına alınan Yaman, "İstediğiniz kadar ceza kesin zaten param da yok ödemeyeceğim" diye konuştu.

DHA'da yer alan habere göre, Düzce Valiliği tarafından alınan kararla şehrin en işlek caddesi olan İstanbul Caddesine HES kodu ile girilmeye başlandı. Polis ekiplerince yapılan denetimde Oğuz Yaman adlı genç, karantinada olması gerekirken sokakta yakalandı.

MASKESİZ GEZEN VATANDAŞLARA CEZA KESİLDİ

İstanbul Caddesinin başına ve sonuna konulan ekipler vatandaşların ateşlerini ölçtükleri gibi HES kodu sorgulaması yaptı. HES kodu olmayan vatandaşlar polis ekiplerince uyarılarak HES kodu edinmeleri istendi. Caddede yapılan uygulamalarda, maskesiz gezen vatandaşlara cezai işlem uygulandı.

"İSTEDİĞİNİZ KADAR CEZA KESİN ZATEN PARAM YOK ÖDEMEYECEĞİM"

Maske takmayan Oğuz Yaman'ın kimliği kontrol edildi. Oğuz Yamanın karantinada bulunması gerektiği belirlenirken, polislere karşı gelince gözaltına alındı. Oğuz Yaman karantinada bulunması gerektiği için yurda götürüldü. Oğuz Yaman polislerin cezai işlem uygulanacağı uyarısı üzerine, "İstediğiniz kadar ceza kesin zaten param yok ödemeyeceğim" dedi.