Karantinada olması gerekenler her yerdeler. Yakalanmasaydı yüzlerce kişiye korona bulaştıracaktı

Karantinada olması gerekenler her yerdeler. Yakalanmasaydı yüzlerce kişiye korona bulaştıracaktı
Kimi karantinada olması gerekirken kaza anında, kimi düğünlerde, kimi alışveriş yaparken yakalanıyor. Son olarak karantinada olması gereken yolcu otobüs şoförü yapılan uygulamalarda yakalandı.

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda Aksaray-Ankara karayolunda toplu taşıma araçlarında korona virüs önlemlerine ilişkin denetim yapan polis ekipleri, Ankara’dan Aksaray’a gelen Ahmet Kaçıran  yönetimindeki yolcu otobüsünü durdurularak denetim yaptı.

PARA CEZASI KESİLDİ

Şoför Kaçıran ve 2 yolcu HES kodu üzerinden kontrol edildi. Denetimde şoför Ahmet Kaçıran’ın sorgusunda korona virüs temaslısı olduğu ve karantinada bulunması gerektiği tespit edildi. Sürücü Kaçıran, polis ekiplerinin çağırdığı 112 ekiplerince karantinaya alınmak üzere evine götürüldü. Karantina kurallarına uymayan otobüs sürücüsüne 3 bin 150 lira para cezası uygulandı.

BÖYLE KENDİNİ SAVUNDU

Sürücü Ahmet Kaçıran kendisini karantinaya götüren sağlık görevlilerine, "Bana, bugün saat 17.00’de seyir halindeyken 2 gün önce taşıdığım bir yolcunun durumunun pozitif çıktığı ile ilgili bir mesaj geldi. Daha sonra beni arayıp evime gitmemi söylediler. Ben de Ankara’dan otobüs ile Aksaray’a geliyordum” diye kendini savundu. 112 ekipleri, Kaçıran’ı 14 gün karantinada kalmak üzere evine götürdü.  Otobüsteki 2 yolcu ise başka bir araçla otogara götürüldü.   

koronavirus-temaslisi-otobusu-soforu-direksiyon-basinda-yakalandi-9682-dhaphoto1.jpgkoronavirus-temaslisi-otobusu-soforu-direksiyon-basinda-yakalandi-9682-dhaphoto3.jpgkoronavirus-temaslisi-otobusu-soforu-direksiyon-basinda-yakalandi-9682-dhaphoto2.jpgkoronavirus-temaslisi-otobusu-soforu-direksiyon-basinda-yakalandi-9682-dhaphoto4.jpg

DHA