Karantinada olması gerekirken okey masasında yakalandı. bunu da gördük hem de kafeler kapalıyken, 115 kişiye ceza yağdı

Karantinada olması gerekirken okey masasında yakalandı. bunu da gördük hem de kafeler kapalıyken, 115 kişiye ceza yağdı
Korona tedbirleri kapsamında tüm yurtta kafe ve restoranlara sadece paket servise hizmet verecek şekilde kısıtlama getirildi. Ataşehir’de yapılan operasyonda 2 kafenin gizlice müşteri aldığı ortaya çıktı. Kafede olan dolduran 115 kişiye toplam 362 bin 250 lira para cezası uygulanırken, temaslı olduğu tespit edilen bir kişi de yakalanarak yurda gönderildi.

DHA’da yer alan habere göre, Ataşehir'de kapalı olması gereken bir kafe restoranın gizlice müşteri kabul ettiği ihbarını alan Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri, belirtilen adrese baskın düzenledi. Dışarıdan kapalı görünen işletmeye yan taraftan giriş yapan ekipler, restoranın arka bölümünde çok sayıda müşterinin bulunduğunu tespit etti.

karantinadan-okey-masasina-iki-kafede-115-kisiye-362-bin-lira-ceza-3795-dhaphoto5.jpg

Yemek yiyen, oyun oynayan ve nargile içen kişilerin her birine Umumi Hıfzısıhha Kanunu uyarınca cezai işlem uygulandı. Bu sırada etraftan gelen oyun gürültülerini fark eden polis ekiplerinin çevrede yaptığı araştırma sonucunda işletmenin hemen yanında bulunan başka bir kafe restoranın daha müşteriler ile dolu olduğu görüldü. İçeri giren ekipler yine aynı manzarayla karşılaştı. 

karantinadan-okey-masasina-iki-kafede-115-kisiye-362-bin-lira-ceza-3795-dhaphoto7.jpg

KARANTİNADA OLMASI GEREKİRKEN KAFEDE YAKALANDI
Öte yandan, baskın düzenlenen ikinci kafede bulunan bir müşterinin yapılan kimlik sorgulamalarında temaslı olduğu için karantinada olması gerektiği ortaya çıktı. Bunun üzerine olay yerine sağlık ekibi sevk edildi. Karantina kaçağı müşteri ambulansla Mimar Sinan Erkek Öğrenci Yurdu'na götürüldü. 

karantinadan-okey-masasina-iki-kafede-115-kisiye-362-bin-lira-ceza-3795-dhaphoto8.jpg

115 KİŞİYE 362 BİN 250 LİRA CEZA KESİLDİ
Yapılan baskınlarda 115 kişiye Umumi Hıfzısıhha Kanunları uyarınca kişi başı 3 bin 150 liradan toplam 362 bin 250 lira para cezası uygulandı. Ayrıca işletmelere de cezai işlem uygulanacağı öğrenildi.