Karantinadaki vatandaşlara sanal müze hizmeti

Karantinadaki vatandaşlara sanal müze hizmeti
Türkiye’de korona virüs salgını sonrası tedbir amacıyla insanlar evlerine kapandı. Rahmi M. Koç Müzesi’de evlerinden çıkamayan vatandaşlara yeni bir hizmet sunmaya başladı. Evden vakit geçiren vatandaşlar, müzede sanal turla zamanda yolculuğa çıkabiliyor. Müzede sergilenen 14 binin üzerinde objeyi görmek için gereken tek şey ise bilgisayar veya akıllı cep telefonu…

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

31 MART’A KADAR KAPALI

İstanbul’da kültürü ve endüstri tarihini bir arada sunabilen tek adres olma özelliğini koruyan Rahmi M. Koç Müzesi, internet üzerinden de gezilebiliyor. Türkiye’yi etkisi altına alan korona virüsü nedeniyle hayata geçirilen önlemler kapsamında 31 Mart 2020’ye kadar kapalı olan müzeyi isteyen Google Street View ile dilediğince ziyaret edebiliyor.

BENZERSİZ BİR YOLCULUK

Müzenin açık ve kapalı dahil olmak üzere 23 bin metrekarelik alanında nostaljik tren turu, denizaltı gezisi, atlıkarınca ve oyun parkı, uçaklar, klasik otomobiller ve çok daha fazlası ziyaretçileri bekliyor. Zengin koleksiyonuyla geçmişten günümüze endüstri, ulaşım ve iletişim tarihine ışık tutan Rahmi M. Koç Müzesi’nde hem çocuklar hem de büyükler benzersiz bir yolculuğa çıkıyor.

Bilgisayar, cep telefonu veya tablet yardımıyla yapılabilen sanal gezi için adres:

http://www.rmk-museum.org.tr/istanbul/ziyaret-plani/google-sokak-gorunumu

muze.JPG

GOOGLE STREET VİEW NEDİR?

Google Street View, Google Maps ve Google Earth teknolojileri ile bütünleşik olarak dünyadaki birçok kamuya açık alandan caddeler boyunca panoramik görüntülerin izlenebilmesini sağlıyor. Panorama görüntülerinin, çekilen fotoğraflarla birleştirilmesi ile elde edilen Google Street View, Türkiye’deki az sayıdaki mekanla birlikte Rahmi M. Koç Müzesi’nde de hizmet veriyor.

muze-2.JPG

RAHMİ M. KOÇ MÜZESİ HAKKINDA:

Rahmi M. Koç Müzesi Türkiye'nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihindeki gelişmeleri yansıtan ilk ve tek sanayi müzesidir. 14 binin üzerinde objeden oluşan koleksiyonu, çocuklara yönelik eğitimleri ve atölyeleri ile kültür ve eğlenceyi bir arada sunabilen tek adres olan Rahmi M. Koç Müzesi Mustafa V. Koç/Lengerhane binası ve Hasköy Tersanesi olmak üzere iki tarihi bina ile hali hazırda 11 bin 250 m2'lik kapalı alana ve yaklaşık 17 bin metrekarelik açık alana sahiptir. “Denizaltı” gezisinden, “nostaljik tren” turuna, uçaklardan klasik otomobillere kadar tarihin tüm detayları arasında gezintiye çıkma fırsatı sunan Rahmi M. Koç Müzesi’nde ziyaretçiler, Fenerbahçe Vapuru Büfesi, Coca Cola Büfesi, Demlik Kafe, CaféduLevant ve Halat by Divan’da yemek yiyebilir. Rahmi M. Koç Müzesi, pazartesi hariç her gün, hafta içi 09.30-17.00, hafta sonu ve resmi tatillerde ise (1 Ekim - 31 Mart) 09:30-18:00 (1 Nisan - 30 Eylül) 09:30-19:00 saatlerinde ziyaret edilebilir. Müzeye giriş ücreti yetişkinler için 21 TL, öğrenciler için 9 TL’dir.

muze3.JPG