Karantinadaki yolcu polis kontrolüyle otobüsten indirildi

Karantinadaki yolcu polis kontrolüyle otobüsten indirildi
Yurt dışından gelen vatandaşlar karantina tedbirleri nedeniyle otobüslerle öğrenci yurtlarına yerleştirilirken sosyal medyada ortaya çıkan görüntüler tartışmalara neden oldu. Sosyal medyada yer alan videoda bir kadının polis kontrolünde otobüsten indirildiği görüldü.

Avrupa’yı kasıp kavuran korona virüs salgını Türkiye’de de görüldü. Vakaların ortaya çıkmasıyla tedbirler artırılırken, yurt dışından gelen vatandaşlar da 14 günlük karantina süresini geçirmek üzere 16 farklı ildeki öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

SOSYAL MEDYAYI SALLAYAN GÖRÜNTÜ

Öte yandan sosyal medyada gündeme gelen bir videoda ise söz konusu yurtlara yerleştirilmek üzere otobüsle sevk edilen vatandaşların arasında bir kişinin polis kontrolünde otobüsten indirildiği görüldü. Söz konusu görüntüler tartışmalara neden olurken sosyal medyada kısa sürede çok sayıda paylaşım ve yorum aldı.

KİM OLDUĞU BELLİ OLDU!

Videoda polis kontrolüyle bir kadının otobüsten çıkarılmasına otobüste bulunan diğer vatandaşların tepki gösterdiği ve itiraz ettiği görülüyor.

Kadının daha sonra KKTC Sivil Havacılık Daire Başkanı Mustafa Sofi’nin kızı Güzide Sofi olduğu belirtildi.

AYNI CEKET!

Sosyal medya paylaşımlarından Sofi’nin kullandığı ceketin otobüsten inen kişi ile de benzer olduğu görüntülerden anlaşılıyor.

iz-001.jpg

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, otobüsün içinden videoyu çeken vatandaşa "Fransa’dan gelen iki yolcu Kıbrıs aktarmalı olarak uçağa bindirilmiş ancak son gelen yolcularla ilgili böyle bir transit uygulamamız yok. Yanlış yapılan bu biniş işlemiyle ilgili gereği yapılıyor. Yolcular karantinaya alınıyor. 14 gün sonra Kıbrıs’a göndereceğiz" ifadeleriyle cevap verdi.

"KIBRIS'A GÖNDERİLECEKLER" 

İlk açıklamasının ardından bir açıklama daha yayınlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Karantinaya götürülen yolcuları taşıyan otobüsten inen bir yolcu ve yine onun gibi Kıbrıs aktarması olan ikinci yolcu karantinaya alındı. 14 gün karantina altında kaldıktan sonra Kıbrıs'a gönderilecekler" dedi. 

suleyman-soylu-twitter-3-1.jpg

soylu-twitter-2.jpg

ADALET BAKANI GÜL: HERKES EŞİTTİR 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan isimlerden biri de Adalet Bakanı Abdülhamit Gül oldu. Bakan Gül, "Fransa'dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınması olayıyla ilgili olarak hukuk gerekeni yapacaktır. Bu konuda hiçbir taviz, hiçbir istisnai muamele kabul edilemez.  Kanun önünde herkes eşittir. Olayın takipçisiyiz" dedi. 

bakan-gul-twitter-1-1.jpg

BABADAN DA AÇIKLAMA GELDİ 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, görüntülerdeki kişinin kızı olduğunu doğrulayarak, "Kızım transit olarak ülkesine geliyordu. Otobüsten alınarak transit olarak Kıbrıs'a gönderildi. Anavatan Türkiye'ye yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Kızım ülkesinde karantina altına alınacak" diye konuştu. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

Öte yandan İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı Fransa’dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.