Karantinadan sonra kapılarını açan Barcelona operası ilk konserini bitkilere verdi

Karantinadan sonra kapılarını açan Barcelona operası ilk konserini bitkilere verdi
İspanya’nın Barcelona kentinde üç aylık karantinanın sonunda kapılarını açan opera binası Liceu, ilk konserini farkındalık yaratmak adına bitkilere verdi.

İspanya’da olağanüstü halin kaldırılmasının ardından yeniden etkinliklerine başlayan Gran Teatre del Liceu, ilk konserini farklı bir atmosferde gerçekleştirdi. Ünlü opera binasının koltuklarını bu kez insanlar yerine bitkiler doldurdu.

Konserden önce herhangi bir performansta gerçekleştirilen tüm ritüeller harfiyen yerine getirildi. Buna seyircileri salona davet etmek için yapılan ‘konser başlıyor’ anonsları da dahildi.

ekran-alintisi1-005.jpg

İnternet sitesinden yayınlanan konserde orkestra, besteci Giacomo Puccini'nin Crisantemi (Chrysanthemums) adlı eserini 2 bin 292 bitki için çaldı. Performans yaklaşık altı dakika sürdü.

Konserin ardından her bir bitkinin salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarına bağışlanacağı belirtildi.

ekran-alintisi2-005.jpg

Konser provası öncesinde bir açıklama yapan Baş Yapımcı Eugenio Ampudia, salgın nedeniyle insanların geri çekildiğini vurgulayarak "Doğa, onun elinden aldığımız ve bizim boşalttığımız alanlara ilerledi" dedi.

Ampudia, “Empatimizi artırabilir miyiz? Haydi sanat ve müzikle başlayalım ve doğayı harika bir konser salonuna davet edelim” ifadelerini kullandı.