"Kararın ekonomik sonuçları milleti derinden etkileyecek"

"Kararın ekonomik sonuçları milleti derinden etkileyecek"
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, YSK'nın İstanbul seçimleri için vereceği kararın sadece İstanbul'u değil tüm ülkeyi ilgilendirdiğini ve ekonomik sonuçlarının milleti derinden etkileyeceğini söyledi.

İYİ Parti Adana Milletvekili ve Genel İdare Kurulu Üyesi İsmail Koncuk, YSK'nin İstanbul seçimlerine yönelik vereceği karara dair sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu.

İstanbul'daki itiraz sürecinin ardından YSK'nın vereceği kararın tüm ülkeyi ilgilendirdiğini belirten Koncuk, "Karar, sadece İstanbul’u değil, tüm ülkeyi ilgilendirmekte ve ekonomik sonuçları, milleti derinden etkileyecektir. Karar, yüzümüzü gelişmiş ülkeler ligine dönüp dönmeyeceğimizle de ilgilidir." açıklamasında bulundu. 

İsmail Koncuk'un YSK'nın vereceği kararla ilgili açıklamaları şu şekilde:

"YSK’nın İstanbul kararı yarın. Bu karar, Türkiye’de gelecek seçimler için de bir projeksiyon olacaktır. Seçimlerde bir şaibe olmadığı açıktır, olsaydı tüm ilçe seçimleri de şaibeli olarak değerlendirilirdi ki, büyükşehri, ilçelerden ayırmak akıl dışıdır. YSK yarın tarih yazacak.

YSK tarih yazacak ama genel endişe, hukuki bir karar mı, siyasi bir karar mı olacağıdır.Karar, sadece İstanbul’u değil, tüm ülkeyi ilgilendirmekte ve ekonomik sonuçları, milleti derinden etkileyecektir. Karar, yüzümüzü gelişmiş ülkeler ligine dönüp dönmeyeceğimizle de ilgilidir.

İstanbul seçimin iptali, yapılacak seçimin sonucunu değiştirir veya değiştirmez. Asıl önemli olan ise, kirli bir iptalden sonra, zaten yaralı olan demokrasi ve hukukumuzun, tümden yatağa mahkum hale gelme ihtimalidir. Bu, aklı başında, zerre izanı olan herkesi kaygılandırmalıdır."

koncuk-s-001.jpg

İlgili Haberler